maanantai 24. helmikuuta 2014

Hemmotteluruokaa

Silloin, kun olin vielä kasvissyöjä (niille, jotka eivät tiedä: elin ikävuodet 13-25 ilman punaista lihaa ja kanaa), tein tätä ruokaa, kun halusin hemmotella itseäni. Ja vieläkin ruoka tuntuu hemmottelulta, toki nykyisin teen siihen usein proteiinipitoisen lisäkkeen kaveriksi. Kasvisten makeus ja halloum-juuston suolaisuus passaa niin hyvin yhteen ja peruna tukee tätä liittoa neutraalisti taustalla. Suosittelen tekemään ruuan juuri ohjeessa olevista kasviksista. Olen testaillut muitakin variantteja, mutta tämä (taas) Nigella Lawsonin esittelemä kimara on vaan paras.Halloum-kasvispaistos

2 pientä bataattia
6 pientä perunaa
paprika
3 punasipulia
8 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1-2 pkt halloumia

1. Kuori ja pieni perunat ja bataatit. Pilko paprika melko isoiksi paloiksi. Lohko punasipuli ja kuori valkosipulin kynnet, ne menevät kokonaisina uuniin.
2. Kaada kasvikset uunivuokaan ja laita reilu loraus oliiviöljyä päälle. Lisää vielä suolaa ja pippuria maun mukaan (suolaa ei tarvitse paljon). Sekoittele kasvikset niin, että ne ovat kutakuinkin öljyttyjä.
3. Paista 175 asteisessa uunissa n. tunti.
4. Pilko halloum-juusto paloiksi. Jos pidät siitä paljon, laita kaksi pakettia. Niin saat jokaiseen haarukalliseen juustonpalan. Heitä juustot uunivuokaan ja paista paistosta vielä kymmenisen minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti