torstai 28. elokuuta 2014

Järjestys sen olla pitäisi

Etupihamme penkit ovat tämän kesän saaneet kasvaa rauhassa. Kahdesti olen nyppäissyt rikkaruohot niistä rehottamasta, mutta yhtään uutta kasvia en ole istuttanut. Tietoisesti päätin seurailla mihin suuntaan kasvit lähtevät kasvamaan ja ovatko kokeiluni muodostaa harmoninen penkki onnistuneet.

Voin sanoa olevani osittain onnistunut. Pikku penkki ojan vieressä on vallan mukavan näköinen. Se tarvitsee vain yhden uuden alppiruusun täydennykseksi. Tupaa lähinnä oleva penkki (kuvassa) on myös ihan kiva. Tosin siihenkin tarvitsee lisätä tänään istutettujen kuunliljojen kaveriksi muutama lisää riviin.


Syyni istuttaa kuunliljoja uuteen paikkaan on kuvassa alempana. Etupihan suurin penkki tuija-aidan takana ei vain ota luonnistuakseen. Tänään siirsin sen lähes kaikkien kasvien paikkoja ja tuskailin niiden kanssa. Haluaisin penkkiin selkeän ja rauhallisen otteen ja jatkuvasti jotakin pientä väriläiskää. Penkki on kuitenkin kesän aikana ollut vain kahdesti kiva: kun tulppaanit kukkivat + kun ruusut kukkivat. Penkin toisessa päässä on lisäksi koivu, jonka kaveriksi pitäisi saada jotakin kukkia tai maanpeitekasveja. Tuiviot ovat menestyneet siinä kituliaasti kasvaen, mutta vihreinä.

Onko kellään vinkkiä mitä kuivalle, puolivarjoisalle paikalle voisi laittaa kasvamaan?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti