torstai 14. heinäkuuta 2016

Nopea pihan fiksausvinkki

Meillä tähän fiksaukseen kului eilen tunti ja kymmenen minuuttia. Joillakuilla kuluu vähemmän ja toisilla taas enemmän.

Puhun nurmikon leikkuusta. Tavallisesti meillä menee siihen vartti vähemmän, mutta reissujen vuoksi olemme laiminlyöneet hommaa lahjakkaasti parin kolmen viikon ajan.

Epäilen, että joku ohikulkija on katsonut jo kauhistellen pihaamme, sillä puutarhanhoito tuntuu täällä Pohjanmaalla tarkoittavan nurmikon hoitoa. Tavallisin pihatyyppi on laaja nurmikko, jossa töröttää tuija ja morsiusangervo (tai vastaavat kasvit), ja jota leikataan vähintään pari kertaa viikossa. Meillä asiassa hiukan lääväillään, kuten myös rikkaruohojen kitkennässä, mutta toivottavasti saamme ohikulkijoilta jotain anteeksi, sillä pihassamme taitaa olla alueen laajin kasvivalikoima.

Mutta vaikka nyt vähän nurmikon hoitoa parjasinkin, on se helpoin tapa saada piha siistiksi. Havainnekuvissa ylempi on "tilanne ennen" ja alempi "tilanne jälkeen". Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Heh, hyvin tiivistetty! Kuvailit melkein meidän puutarhan. Löytyy se tuija ja muutama morsiusangervo. Mies on sitä mieltä, että nurmikolla ei saa olla paljon kierrettävää, että pääsee koneen kanssa.

    VastaaPoista
  2. Mä oon tottunut aika rönsyileviin pihoihin niin nämä nurmikot tuntuu eksoottisilta :) meillä Matti aluksi halusi päältäajattevan, mutta mulla oli mielessä lähinnä nurmikon hävittäminen vähä vähältä niin käsipelillä mennään. Nyt vielä säästelen isointa nurtsialuetta Veen tuleviin leikkeihin.

    VastaaPoista