sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Vaasassa

Kesäkuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen meillä on ollut hulinaa. Olemme kaikki viikonloput olleet vieraissa tai meille on tullut vieraita. Nyt koitti viikonloppu, jolle ei ollut suunnitelman suunnitelmaa tehtynä. Päätimme siis lähteä Vaasaan.


Lounas syötiin Cafe Parisissa, joka ei ihan vetänyt vertoja oikean Pariisin kahviloille. Vohveli oli kuitenkin erityisen hyvää.

Shoppailukierros jäi hiukan tyngäksi, koska kaupat olivat juuri menossa kiinni. Ostin kuitenkin ruusutarhan romantisointia varten lasikoristeet keinuun killumaan ja supervärikkään kesämekon.

Kauppakierroksen jälkeen istuimme kirkon puistikossa ja bongasimme hääauton. Jäimme siis penkeille vakoilemaan häähumua ja vilvoittelemaan varjossa. Kun pari oli vihitty, oli aurinko kiertänyt kirkon tornin takaa paistamaan penkille. Oli siis aika siirtyä muualle. 


Matti oli kuullut, että Vaasan lähellä sijaitseva Sundomin saaristotie on tosi kaunis ja siellä kannattaa käydä. Suuntasimme siis sinne. Vastaisuuden varalle: Sundomin saaristotie on kuin mikä tahansa mökkitie. Meri pilkottaa puiden välistä kaksi kertaa ja yhden kerran ajetaan saaresta toiseen. That`s it. 

Ajelureissun jälkeen otimme kurssin ravintola Il bancoon, jossa emme ole aiemmin käyneet. Ravintola on saanut nimensä siitä, että se sijaitsee vanhassa pankkisalissa. Paikalla on edelleen pankki, johon kävellään ravintolan etuosan kautta. 

Ruoka oli hyvää. Perusitalialaista muutamilla hauskoilla yksityiskohdilla, kuten mozzarella-salaatin kylkiäisenä olleella pestomoussella ja grillatun kanan ja vihannesten sekä parmankinkkuun käärityn possunposken päälle ripotelluilla friteeratuilla yrteillä. Jälkkäriksi Matti söi jäätelöannoksen. Minä valitsin kuumaan kesäpäivään erinomaisesti sopivan sitruuna-, vadelma- ja appelsiinisorbetin. Ruoka oli kohtuuhintaista ja taso aivan hyvä. Il bancoa voi siis suositella Vaasan kävijöille. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti