tiistai 14. huhtikuuta 2015

Anti-Strömsö kylpyhuoneremontti

Näytti siltä, ettemme ehdi tehdä sitä ennen vauvan syntymää, mutta Matin hoitaessa asiaa kävikin ilmi, että aikataulullisesti remontointi olisikin mahdollista. Tiukille se kuitenkin menisi. Kuinka tiukille, onneksi emme tienneet.Pääsiäisviikon keskiviikkona Matti oli hakenut kylpyhuoneen tasoon tarvittavat tavarat ja uuden lavuaarin ja saimme remonttimiehen kokoamaan sen ja putkimiehen asentamaan lavuaarin. Täytyy sanoa, että remonttimiehen jättämä siivo oli melkoinen ja puunasin vessaa viimeisilläni puolitoista tuntia ennen kuin sain sen siistiin kuntoon miehen jäljiltä. Emme enää turvaudu samaan asentajaan. 

Tämän jälkeen putkimies alkoi asentaa lavuaaria. Se ei kuitenkaan onnistunut. Hän kokeili viitisen kertaa epäillen, että on asentanut itse hajulukon lavuaariin väärin. Tästä ei ollut kuitenkaan kyse, vaan lavuaarista puuttui osa. Lavuaari jäi siis keskiviikkona asentamatta. Matti haki uuden lavuaarin tukkuliikkeestä, josta kuitenkin puuttui samainen osa. Selvisi, että osa puuttuu kaikista liikkeen lavuaareista. Torstaina Matti lähti Seinäjoelle hakemaan uutta lavuaaria, jonka olimme katsoneet netistä.  Asennussyvyys oli ilmoitettu netissä sellaiseksi, että se juuri ja juuri mahtuisi meille. No, Matin haettua lavuaarin, huomasimme, että asennussyvyys oli ilmoitettu netissä väärin. Lavuaari oli liian iso. Tässä vaiheessa minä hermostuin ja lähdin mukaan liikkeeseen. He lupasivat postittaa puuttuvan osan ja lavuaari jäi pääsiäispyhiksi asentamatta. Ensimmäistä (ja viimeistä) kertaa käytin raskauttani härskisti hyväksi valittaessani lavuaarista tyyliin "Ja minullahan on laskettu aika viikon päästä..." (ja seuraavana päivänä olinkin jo sairaalassa).


Lavuaarin puuttuva osa saapui lopulta tiistaina. Tavallaan jouduin onneksi olemaan yhden ylimääräisen päivän sairaalassa, koska asennuksen jälkeen vessa sai kuivua yhden päivän. Kotiin päästyämme ihailimme tasoa ja totesimme sen olevan hyvä. Kunnes....

Sunnuntaina huomasin, että kaapisto onkin alaosastaan rikki ja koska se on mdf-levyä, on kosteus päässyt jo sinne sisään ja rikkonut levyn rakenteen. Koko homma joudutaan siis tekemään uudestaan. Imetysrumbavalvominen, hormonit ja tämä ei ollut kovin hyvä yhdistelmä. Ärräpäitä pääsi. Mutta toisaalta, vessa on kuitenkin tosi kivannäköinen ja uusi tason väri edellisen tumman puun sijaan sopii mielestäni kylppäriin paremmin. Vai mitä olette mieltä?


1 kommentti:

  1. No huh! Eli suunnilleen kaikki meni pieleen, mikä vain voi mennä. Onneksi lopputulos on näyttävä!

    VastaaPoista