keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

P niinkuin pikaruokaa

Olemme syöneet puolitoista viikkoa eineksiä ja puolivalmisteita. Tavallaan hyvä, että niitä on olemassa ja tavallaan onneksi niitä ei tarvitse tämän enempää syödä. Olen valmis laittamaan ruokaa tästedes ihan itse.

Eines-puolivalmistekokeilusta oli kuitenkin hyötyä. Muutama juttu oli oikeasti tosi toimiva. Olemme aiemminkin syöneet Finduksen kullakeltaisia kalapaloja (kalapuikkojen asemasta) ja ne toimivat keitetyn kukka- ja parsakaalin, jotka on maustettu parmesanilla, kanssa hyvin. Uutena tuttavuutena käytin peruna- ja keittokasviksia. Ne tuntuivat varsin nopeilta ja käteviltä, tosin purjoa lisäisin reippaasti tuoreena keittoon pakastepussikasvisten kera. Siihen positiiviset yllätykset loppuivat. Totesin siis, että mieluummin kokoan arsenaalin nopeasti valmistettavia tee-se-itse-ruokia kuin turvaudun kaupan einestiskiin.



Tässä siis nopea Monen P:n pasta

(monivaiheisesti kuvattuna, valmistusaika max. 20 min)

Puntti parsaa
Pikkuisen parmesania
Paketti parmankinkkua
Pippuria
Pastaa (250 g)
Voita
Oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä

1. Pilko parsa noin sentin mittaisiksi paloiksi.
2. Pilko valkosipuli pieneksi.
3. Kiehauta hyvin suolalla maustettu pastavesi ja samaan aikaan parsat muutaman minuutin verran.
4. Laita pasta kiehuman ja valuta parsat.
5. Sulata voi pannulla yhdessä oliiviöljyn kera ja kuullota valkosipuli siinä. Lisää joukkoon parsat.
6. Riivi parmankinkku ohuiksi suikaleiksi.
7. Valuta pasta ja lisää parsa-valkosipuli-voihin. Sujauta sekaan kinkku ja mausta pippurilla ja parmesanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti