keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kikaro

Matti sanoo tätä ruokaa kikaroksi, trendikkäät ihmiset sanovat sitä granolaksi ja minusta se on muromysliä.



Olen aina rakastanut kaikenlaisia myslejä. Kaupan muromyslit ovat kuitenkin käytännössä sama asia kuin söisi keksejä ja se ei aamupalalla ole välttämättä hyvä juttu. Ei ainakaan joka aamu. Siksipä kokeilin tehdä granolaa, joka on jo jonkin aikaa ollut trendikästä syötävää.

Tämä saattaa jäädä kokeilua vakinaisemmaksi reseptiksi, vaikka trendinä muromysli todennäköisesti hiipuu hiljalleen pois. Katsotaan vuoden kuluttua teenkö tätä vielä itse.



Adan muromysli

3 dl kaurahiutaleita
3 dl ruishiutaleita
200 g pähkinöitä
1 dl vaahterasiirappia
1/2 dl öljyä
1 kananmunanvalkuainen
200 g kuivattuja hedelmiä

1. Sekoita kaura- ja ruishiutaleet yhteen ja lisää joukkoon pähkinät.
2. Lorauta hiutaleseokseen vaahterasiirappi ja öljy sekä munanvalkuainen. Valkuaisen tarkoituksena on tehdä mysliin niitä muromaisia kokkareita.
3. Paahda mysliä 150 asteessa 45 minuuttia.
4. Kun mysli on jäähtynyt, lisää joukkoon kuivahedelmät ja kaada mysli kauniiseen purkkiin säilytykseen.

2 kommenttia:

  1. Muromysli on ihanaa! Mutta samalla ihan törkeän kallista. Mitä parempaa laatua kaupassa katselee niin hintaa tulee 4-6 euroa parinsadan gramman pakkaukselle. Olen miettinyt myös itse tekemistä, silloin voi vaikuttaa myös sokerin määrään, joissan kaupan paketeissa sitä on ihan hirveästi. Onko hintasuhde itsetehdyssä millainen? Pähkinöitä olisi kiva käyttää runsaasti, mutta kivat pähkinät kuten pekaani, para tai macademia on kamalan kalliita. Samoin kuivatut marjat maksavat kaupassa tosi paljon. Ainakin ne pikkupussukat mitä olen katsellut. Hiutaleet toki on edullisia. Toisissa ohjeissa käytetään hunajaa makeuttajana. Muromyslissä saa olla paljon niitä kokkareita. Sellaisesta puuroksi muuttuvasta silppu-myslistä en tykkää.. Pitäisiköhän siis kokeilla tehdä tätä..
    P

    VastaaPoista
  2. Mä oon ostanut rainbown pähkinäsekoitusta, se on melko edullista, mutta siinä on mukana myös pekaani- ja makadamiapähkinöitä, samoin oon ostanut saman merkin kuivahedelmäsekoitusta. Koska ne molemmat koostuu pääasiassa halvoista aineista on sinne mahdollisuus laittaa myös kalliimpia juttuja hinnan kovasti kohoamatta. Mutta en kyllä laskenut mitä toi maksaa eli en osaa sanoa vertautuuko se kaupan mysliin miten. Mutta kokeile, laita eka vaikka manteleita ja rusinoita ja jos on hyvää tee uus satsi kalliimmilla pähkinöillä ;)

    VastaaPoista