torstai 17. joulukuuta 2015

Glögin kaveri

Viime vuonna glögin nauttiminen jäi minulta vähiin raskausdiabeteksen vuoksi. Sokeriarvot eivät varsinaisesti tykänneet hyvää juotavasta sokeripommista, joten glögimukilliset oli yhden käden sormilla laskettavissa. Tänä vuonna olen ottanut vahinkoa takaisin kiitettävään tahtiin. Sekä tummalla että vaalealla glögillä.

Tumma on mielestäni tarpeeksi mausteista ja vahvaa ilman mitään kommervenkkejä, mutta vaaleaan lorautan sekaan mielihyvin jotakin. Ja jotakin ei tässä tapauksessa ole alkoholia, vaan mausteista siirappia.


Insipiraation siirappiin sain tästä blogista ja tvistailin alkuperäisestä ohjeesta oman versioni. Lorautan sitä muutaman teelusikan vaaleaan glögiin. Ohje on tällainen:

Minttumaustesiirappi

1 1/2 dl vettä
2 dl siirappia
1 tl jauhettua vaniljaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 puska minttua

1. Kaada kattilaan vesi ja sokeri.
2. Laita vanilja, kaneli ja kardemumma teen haudutuspallon (tms.) sisään ja laita se kattilaan.
3. Kuumenna seos kiehuvaksi ja katkaise lämpö.
4. Napsi mintun varret puskasta jaa heitä ne siirappiseokseen.
5. Anna seoksen jäähtyä, poimi pois mintut ja mausteiden haudutuspallo. Kaada siirappi purkkiin tai muuhun säilytysastiaan ja laita jääkaappiin. Se säilyy hyvänä noin 2 viikkoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti