torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen herkku, vielä ehtii!

Minulla on kaksi ruokalajia, jotka kuuluvat mielestäni erottamattomasti pääsiäiseen. Ilman niitä juhla ei tunnu miltään. Voin syödä suolaisena ruokana mitä tahansa. Viime vuonna muistaakseni tein jotakin lihaa ja ehkä parsaa ja tänä vuonna on luvassa meze-pöytä tahini- ja baba ganoush-tahnoineen. Ikisuosikit löytyvätkin jälkkäripuolelta. Ne ovat mämmi ja pasha.

Mämmiin pitää ehdottomasti laittaa kermamaitoa ja sokeria. Tänään lounaalla tarjosin mämmiä vaniljakastikkeen kanssa, mutta totesin, että se on väärä tapa. Kiteisen sokerin kuuluu rouskua hampaissa mämmiä syötäessä. Pashan suhteen olen myös puritaani. En hyväksy kevytpashaa, mieluummin teen rehellistä rahkaa. Lisäksi pashassa kuuluu maistua sitruuna ja vanilja. Yhden myönnytyksen olen tehnyt: Matti ei tykkää sattumista, joten sukaatit olen jättänyt pois ja kompensoin niitä raastamalla reippaasti sitruunankuorta joukkoon.

Pasha

200 g voita
2 dl sokeria
2 keltuaista
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
vaniljaa myllystä tai yhden tangon siemenet
500 g rahkaa
(2 rkl sukaatteja)

1. Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää muut aineet ja laita pasha valumaan pashamuottiin tai ohuella harsolla vuorattuun siivilään. Jos käytät siivilää, laita painoksi syvä lautanen ja kulho siivilän alle, johon nesteet voivat valua. Anna valua vuorokauden.
3. Koristele pääsiäiskarkeilla.


2 kommenttia:

  1. Mmmm... onpa herkullisen näköinen pasha! Meillä ei muut syö sitä, joten toin pari pikku pikaria itselleni. Toinen oli valkosuklaapashaa, sitä en ole ennen maistanut. Ja meillä mämmi tekee parhaiten kauppansa juuri tuon vaniljakastikkeen kanssa. Jopa pojalle maistuu...

    Oikein aurinkoisen ihanaa pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
  2. Aurinkoista pääsiäistä teillekin (vaikka juuri nyt on melko harmaata)!

    VastaaPoista