keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Virallinen talvikauden päätös

Päätin tänään avata kevät/kesä-kauden 2014. Se on muodostunut jokavuotiseksi juhlalliseksi perinteeksi, jossa hartain mielin siirrytään talvipesän suojista kohti dynaamista kesää. Perinteeseen tarvitaan jämäkkä päätös, hiukan voimia ja rätti.

Ei, en puhu ikkunan pesusta, vaan hellan talviteloille laittamisesta. Eilen illalla poltimme tämän talven viimeisen pesällisen (lähinnä servettejä ja muutama puu) ja tänä aamuna vedin pellit kiinni jäähtyneestä hellasta, marssin puuvarastoon puu- ja lehtikori kädessä ja kaivoin esille hellan kannen, jonka sitten luuttusin siistiksi.

En muista kenen loistava oivallus puukansi oli. Ei ainakaan minun, koska muuten muistaisin sen varmasti. Meillä jäi remonttivaiheessa pätkä keittiön työtasoa jäljelle ja joku kirvesmiehistä sahasi ja hioi sen mittaansa solahtamaan hellan päälle. Keväästä syksyyn saamme lisää laskutasoa keittiöön pikkutavarakulholle ja kukille. Lisäksi rakastan perinteitä ja kannen siirtämisestä on muodostunut tapa hyvästellä talvi ja toivottaa tervetulleeksi kevät ja kesä (ja syksyllä taas toisinpäin). Joten, virallisesti: Heihei lyhyt ja vähäluminen talvi! Tervetuloa ihana kevät!2 kommenttia:

  1. Tuo kansi on sitä paitsi nätti! Ja ihana tuollainen "siirtymäriitti" :D Mulla se on yleensä siinä kohtaa kun päätän pistää talvivaatteet pesuun ja kaivaa kesävaatteet esiin.

    VastaaPoista
  2. Joo, se kansi on samaa puuta kuin muut meidän keittiön tasot ja mun mielestä myös ulkonäöllisesti kiva.

    VastaaPoista