torstai 5. syyskuuta 2013

Matin tekniikkanurkka

Sain tällä viikolla sängyssä kummallisen ehdotuksen.

"Pitäiskö sun perustaa sinne blogiin sellainen Matin tekniikkanurkka?"
"Mitä?"
"Niin. Voisit aina haastatella mua liittyen johonkin tekniikkaan ja toimittaa sitten siitä jutun."
"Mitä??"
"Niinkun nyt siitä Apple TV-hommasta. Toimittaja olisi Ada ja haastateltavana Matti."
"Mitä???"


Matin tekniikkanurkka

Ronnalan yläkerran niin kutsutussa viihdehuoneessa on sohva ja paljon tekniikkaa. Tekniikasta vastaa Matti. Matilla on taipumusta tutkiskella tekniikkaa ja haalia mitä kummallisempia laitteita talouteen.

Ronnalan viihdehuoneen televisioon kytkettiin tietokoneen keskusyksikkö, jotta sillä voisi katsoa netti-tv:tä. Talouden naispuolinen henkilö ei itse olisi osannut ajatella kyseistä vaihtoehtoa, mutta totesi sen Muodin huipulla-sarjan nettiversion avulla hyväksi.

Matti latasi koneelle tv-sarjoja, jotka oli eivät aluksi olleet hyviä tv-sarjoja, mutta muuttuivat hyviksi (Walking dead) tai tv-sarjoja, jotka eivät olleet kovin hyviä, eivätkä muuttuneet hyviksi (Battlestar Galactica). Todettuaan netti-tv:n ylivertaisuuden katsomisajankohtien suhteen, perhe hankki HBO Nordicin. Aluksi sieltä katsottiin Game of Thronesia, sen jälkeen Sinkkuelämää ja viimeisimpänä Wire-sarjaa.

HBO Nordicin huonona puolena oli, että se usein lopetti toimintansa ajassa 00.14. Tästä tuli pariskunnan yhteinen vitsi: "Vanha kunnon neljätoista!" Keskusyksikkö toisti myös melko hitaasti ko. netti-tv:tä, joten kuvanlaatu oli paikoitellen heikko. Koska vaimo vaatii melko tyylikästä tekniikkaa, ajatteli Matti ratkaista "neljätoista-ongelman" tyylillä. Hän päätti hankkia Apple TV:n.

Se on kytkettynä Ronnalan viihdehuoneeseen ja sen kautta nuoripari on katsonut muutaman ihan hyvän elokuvan (Lento ja The Sessions). Apple TV toistaa iTunesin leffoja hyvin ja HBO Nordicia paremmin kuin entinen keskusyksikkö. Yle Areena, Ruutu.fi ja Katsomo toistuvat taas paremmin keskusyksikön kautta. Pariskunnan molempien osapuolien mielestä on kuitenkin kätevää ja kivaa, kun läppäriä ei tarvitse erikseen liittää tietokoneeseen.

"Jos harkitsette hankkivanne Apple TV:n, kannattaa pohtia omaa koneen käyttöään ja netti-tv:n katselutapoja. Elokuvien katselun ja osan netti-tv:istä, mm. Netflix, kanssa Apple TV on suoraan yhteensopiva ja joitakin se toistaa paremmin, kuten HBO Nordicia. Jos läppärin liittäminen televisioon on teidän taloudessanne helppoa, suosittelen näkemään läppärin kiinnityksen vaivan", kertoo Matti.

Toimittanut Ada

2 kommenttia:

  1. Voi ei... aivan mahtavaa :D
    Niin kuulen tuon keskustelun!!

    P

    VastaaPoista
  2. Mä en ole ihan vakuuttunut kuinka monta kertaa tämä Matin tekniikkanurkka saa esiintyä täällä...

    VastaaPoista