tiistai 10. syyskuuta 2013

We will always have Paris

Huhtikuussa olimme Pariisissa. Kun katsoin interrail-blogiamme etsien postausta Rubis-ravintolasta, iski niin kova kaukokaipuu, etten pystynyt lukemaan sitä ollenkaan.

Söin Pariisissa huippuhyvää kanasalaattia. Kirjoitin siitä Varhaisessa keväässä ja palattuamme Suomeen halusin ehdottomasti kylvää härkäpapuja kotona tehdäkseni kyseistä salaattia. Härkäpavut ovat olleet kypsänä jo jonkin aikaa ja nyt sain tehtyä kanasalaatin toisinnon.

Lopputulos ei ollut yhtä hyvä kuin Pariisissa. Mutta onneksi voin aina palata Montparnassen kulmabistroon kir-lasin ääreen ajatuksissani.

Pariisilainen kanasalaatti

broilerin filettä
rucolaa tai muuta salaattia
kuutamokuivattuja tomaatteja*
retiisejä
purjoa
ryöpättyjä härkäpapuja
kurkkua

vinegretteä, johon tulee 1 osa oliiviöljyä, 1 osa vaaleaa balsamicoa, suolaa ja pippuria


1. Paista broilerit pannulla kokonaisina fileinä tai suikaloi paloiksi ja paista ne. Voit tarjota kanan salaatin rinnalla (kokonainen file) tai sekoitettuna siihen (suikaleet).

2. Sekoita vinegreten ainekset keskenään.

3. Levitä salaatti lautaselle. Lisää kuutamokuivattuja tomaatteja, lanteiksi leikattuja retiisiä, suikaloitua purjoa ja hiukan keitetyt härkäpavut.

4. Lusikoi vinegrette salaatin päälle ja sekoita salaattiin.

5. Vedä juustohöylällä puolikkaasta kurkusta pitkiä ja leveitä siivuja ja kääri salaattikeon ympärillä "laidoiksi" (tämä on tärkeää, Pariisissa annos tarjoiltiin niin).

6. Tarjoile rapeakuorisen leivän ja voin (oikean voin) kanssa.

*Kuutamokuivatut tomaatit on bongattu Nigella Lawsonin kirjasta. Niihin tarvitaan 250 g kirsikkatomaatteja, jotka puolitetaan ja laitetaan uunipellille leivinpaperin päälle. Tomaateille roiskitaan oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja haluamaasi kuivattu yrttiä (minulla meiramia). Uuni kuumennetaan 250 asteeseen. Kun uuni on saavuttanut lämpötilan, laitetaan tomaatit uuniin ja laitetaan lämpö pois päältä. Tomaatit saavat olla jäähtyvässä uunissa koko yön. Siitä tulee niiden nimi. Aamulla koko keittiö tuoksuu ihanalta!

2 kommenttia:

  1. Noita täytyy kokeilla! Onko uuninluukku kokonaan kiinni, vai laitetaanko väliin joku lasta tms. Eikös kuivaamisessa tehdä joskus niin.
    P

    VastaaPoista
  2. Se on kokonaan kiinni. Lämpötila lähtee tippumaan varsin rivakasti kuitenkin, kun uunin laittaa pois päältä. Ja ne pysyy mehukkaina ne tomaatit, ei siis ole täysin kuivia. Mä luulen, että olisi hyvää myös rosmariinin tai timjamin kanssa. Isojakin tomskuja voi laittaa, jos ne pistää lohkoiksi.

    VastaaPoista