800 g kassleria
6 pientä omenaa
6 pientä sipulia
2 dl siideriä
4 dl lihalientä
suolaa ja pippuria
1. Ota kassler huoneen lämpään n. tuntia ennen valmistusta.
2. Kuori ja pilko omenat ja sipulit melko isoiksi paloiksi.
3. Jos haluat, voit paistaa pannulla lihan pinnan kiinni.
4. Suolaa ja pippuroi liha ja lisää sen ympärille sipulit ja omenat.
5. Kaada siideri ja lihaliemi sipuleiden ja omenien päälle.
6. Paista 150 asteisessa uunissa pari tuntia tai vaihtoehtoisesti 125 asteessa pidempään. Paistolämpömittarin tulisi näyttää 82 astetta.
7. Ota liha lepäämään ja keitä jäljelle jäänyttä nestettä vartin verran kokoon.
8. Pilko liha ja lisää sipulien ja omenien kanssa valmistusastiaan. Kaada kokoonkeittynyt kastike päälle.
Kasslerin kanssa syötiin samassa uunissa, mutta eri valmistusastiassa paahdettuja perunoita, kyssäkaalia, porkkanoita ja hasselpähkinöitä. Ennen uuniin menoa kasvikset ja pähkinät suolattiin ja heitettiin muutama nokare voita niiden päälle.
Possun kanssa passasi hyvin minulle siideri ja Matille Oktoberfest-olut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti