perjantai 20. kesäkuuta 2014

Juhannusterassi

Päätimme laajentaa terassiamme kohti naapurin rajaa. Tavoitteenamme on lähes nurmikoton piha jossakin vaiheessa elämää ja terasssin tekeminen vei 12 neliötä lähemmäs tavoitetta. Annoin Matille deadlineksi juhannuksen ja se piti! Terassi oli valmis jo keskiviikkona.

Ensin kaivoimme kuopan Avantilla ja käsin. Sitten laitoimme kuoppaan suodatinkankaan ja muovikelmuun käärittynä styroksilevyt ehkäisemään routimista. Levyt kietaistiin muoviin, koska ne ovat oikeasti sisätilaan tarkoitettuja, katsotaan miten muovi pitää kosteutta loitolla. Matti levitti murskeen Avantilla levyjen päälle ja minä tasasin lapiolla ja haralla. Koska lapiointihomma ei nyt just vaan ole mun juttu, opettelin ajamaan Avantia. Siispä sitten minä(!) levitin Avantilla keskiviikkona kivituhkakerroksen. Yhdessä laatoitimme laatat ja koska Matti joutui tasaamaan kivituhkakerroksen ennen laattojen laittamista, lupasin harjata asennushiekan laattojen päälle. Sitten terassi olikin valmiina ja sai torstaina päällensä uuden sohvan.

ps. puutarhaohjelmissa aina näytetään se laatoitusvaihe, jossa valmista tulee nopeaan ja kenelläkään ei ole hiki. Oikeasti laatoituksen tekeminen on kaikkea muuta kuin se laatoitusvaihe ja valmistuminen vaati kaivamista, hikeä ja nahinan alkuja. Tosin täytyy kyllä siitä huolimatta sanoa, että tämä oli kaikista puutarhaprojekteistamme helpoimmasta päästä.







2 kommenttia:

  1. Onpa kivan näköistä! Hyvää juhannusta! Harmi, ettei nyt oikein tarkene terassista nauttia.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) ja kyllä nämä kelit harmittaa, olisi ollut kiva istuskella ulkona.

    VastaaPoista