maanantai 29. joulukuuta 2014

Joulunvieton paluumatkalla

Olimme jouluaaton vielä Ilmajoella, mutta joulupäivänä ajelimme Järvenpäähän. Muutama päivä kavereiden ja perheen näkemistä ja ylensyömistä latasi akkuja oikein hyvin. Eilen lähdimme kotiin jo puolenpäivän huitevilla ja meillä oli kerrankin aikaa kotimatkalla poukkoilla minne sattuu. Yleensä posotamme kolmostietä niin nopeasti kuin mahdollista kotiin, mutta nyt kehitimme kiertoreitin Tampereelle.

Kiertoreitin syynä oli aivan Hämeenlinnan ja Hattulan rajalla (Aulangolta muutama kilometri eteenpäin) sijaitseva Metsäkylän Navetta, joka on vanhoihin rakennustarvikkeisiin ja uusvanhoihin remonttijuttuihin erikoistunut rautakauppakokonaisuus. Pihapiiri on vallan hurmaava, siellä oli myös kovaan ääneen huutava aasi.

Totesimme, että ainakin sähkökytkimet menevät meillä vaihtoon. Lisäksi haaveilemme valurautapattereista. Kaupassa luvattiin testata saako niitä toimimaan hyvin sähkövastuksilla ja jos se on mahdollista, niin patteritkin vaihdetaan. Vaihtaisin vielä myös pintavetona tehdyt sähköjohdot kangaspäällysteisiin, jos se ei olisi jo hullua... ehkä jonakin päivänä. 

Jos et ole remontoimassa kotia tai pidä vanhoista rakennustarvikkeista, on paikalla myös Kahvila Leivintupa, josta saa suolaisia ja makeita pannukakkuja. Miljöö on kertakaikkisen ihana ja kutkuttaa erityisesti vanhan talon asujia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti