keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Perinteitä haikaillen

En ole aiemmin vaihtanut jouluksi verhoja tai mattoja. Joskus olen saattanut muutaman punaisen tyynynpäällisen ja jouluisen kaitaliinan vaihtaa, mutta isommat tekstiilit ovat saaneet pysyä ennallaan.

Kun olin pieni, meille tuotiin aina joulumatot. Ne olivat tummemmansävyiset kuin muuten. Erityisesti muistan ison, paksun (villa)maton, joka oli pohjaväriltään musta tai tummansininen ja kirjailtu eri värisillä tulppaaneilla. Samoin keittiön ruskea-virheä-hailakan vaaleanpuna-raitaiset matot.

Nyt kun vanhempani eivät enää vaihda joulumattoja ja suhtautuvat muutenkin kovin lipsuvasti perinteisiin, alkaa kolmekymppinen konservatiivi kauhistua. Pakko saada joulumatto! Toimme maanantai-iltana kotiin kahdesta vaihtoehdosta toisen. Tiistaiaamuna se ei ollut enää hyvä ja matto lähti takaisin kauppaan. En ole kertonut Matille, että kävin vaihtamassa sen. Kuulisin siitä kuitenkin. Katsotaan huomaako se mitään ennen tämän postauksen julkaisua.

Kumpi teistä on kivempi?

Edit. ei se Matti mitään huomannut.
Matto numero 1 lähti kauppaan takaisin

Matto numero 2 saa jäädä meille

1 kommentti:

  1. kyllä tuo kakkonen on tosi hyvä! muuten,ostin itsekin pyhäeteiseen uuden maton.tulee vähän jotakin uudistusta,vaikka elämän kumppani on sanonut,ettei yhtään uutta mattoa meidän talouteen.jouluterveisin toispuoljokinen.

    VastaaPoista