keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Paluu lapsuuden tavaramaailmaan

Tämä on tavallaan toivottu kirjoitus. Toive oli koota jotakin paikkoja, joista voi hankkia tyylikästä vauvarekvisiittaa. Olin itse ajatellut olevani kovinkin tyylikäs, mutta hypistellessäni joka kaupassa eläinkuosisia ihan-mitä-vain, luovutin. Olen kuitenkin todennut muutamia asioita, joihin olen kallellaan.

1) Huonekalut. Koskapa meillä molemmilla on Matin kanssa kokemusta tarrojen liimauksesta ja piirtämisestä huonekaluihin, päätimme, ettemme hanki kalliita lasten huonekaluja. Itseasiassa ainoa huonekalu, jonka olemme hankkineet vauvaa varten on pinnasänky. Koin hoitopöydän turhaksi hankinnaksi, koska lipaston ja pesukoneen päällä hoitaminen sujunee aivan hyvin. Lastenhuoneeseen laitoimme tulevaisuutta varten vanhat hyllyt ja olkkarin vanhan sohvan.

Toisin sanoen, kauppa jota aion suosia tulevaisuudessa kierrätyksen lisäksi huonekaluhankinnoissa, on Ikea. Pinnasängyn hankimme sieltä ja pinnasänkyä kaunistamaan pari sisustustyynyä. Matti alkoi nauraa, kun kaappasin ne kärryyn, mutta on nyt selkeästi itse mieltynyt niihin. Toinen on saanut nimekseen Herra Aurinkoinen.


Lisäksi olen kuullut, että Annasilmät-aittojen tekemät rottinkisängyt ovat olleet tosi käteviä pienen kanssa. Erityisesti malli, josta nukkumakopan saa irrotettua. Annasilmät-aittojen tuotteet tekevät näkövammaiset ja juuri uutisoidun RAY:n avustuksen lopettaminen Näkövammaisten keskusliitolle tarkoittaa sitä, että tuotteiden valmistus on vaarassa loppua. Eli hankkimalla heidän pinnasänkynsä voi hankkia myös roppakaupalla hyvää omaatuntoa.

2) Vaatteet. Sain suuren kassillisen vauvanvaatteita opiskelukavereiltani. Pääsin oikeasti valitsemaan vielä parhaat päältä, joten kaikki niistä ovat kivoja. Lisäksi äitiyspakkaus kartoitti valikoimaa. Toki olen itse ostanut täydennystä näiden päälle lähinnä Kappahalista ja Lindexiltä. Muutaman Marimekon olen ostanut itse ja sain vähän isompia bodyja etukäteislahjana. Vauva sai myös joululahjaksi ilmajokisen Hoplaa-kaupan (linkki nettikauppaan) vaatteita. Vinkiksi vaateostoksiin olen saanut, että kannattaa hankkia pitkähihaisia kietaisubodyja ja haalareita, joissa on vetoketju (pukeminen helpottuu). Käsittääkseni vaatteet menevät pieniksi tosi nopeasti, joten meiltäkin vaatteet lähtevät kiertoon niitä tarvitseville.

3) Lelut ja muut. Viime aikoina olen miettinyt erityisesti leluja, kirjoja ja lauluja. Lauluista olen muistellut itselleni mieluisia ja yrittänyt niitä jo vähän tapailla. Vastauksena laulamiseeni on ollut joka kerta potkimista, eli täysin varauksetonta ihailua se ei ole saanut osakseen.

Leluja olen jo ostanut. Niissä linjana on ollut värikkyys ja kasvot (huom! myös Herra Aurinkoinen on hankittu juuri tästä syystä). Koska pieni vauva tunnistaa parhaiten perusvärejä ja on kallellaan kasvojen tarkasteluun ja hahmottamiseen, olen ajatellut, että sellaisten virikkeiden tarjoaminen voisi olla hyvä.


Mobilen hankin täältä täältä. Pienikamarista löytyi muutenkin tavaroita, jotka ovat ainakin omaan makuuni hauskoja. Toki jos kaipaa tyylikkäämpiä ja vähemmän lapsekkaampia vaihtoehtoja, niin Flenstedin mobileista löytynee sellaisia. Haikailin itse merkin elefanttimobilea, mutta ranskalainen silmää vinkkaava tähti ja raketti veivät tällä kertaa voiton. Taustalla olevaa taulua ei muuten ole hankittu vauvaa varten, se on Matin tuliainen itse itselleen Porvoosta.Kuvan kissahelistimet ovat Ikeasta ja vedettävä, pehmeä soittorasia on myös ruotsalaista designia. Se on F:rg&Form-merkkinen. Tykästyin merkin designiin, joka on hyvin pelkistetty ja värikäs legopalikka-tyyliin. Hankimme myös hoitoalustan merkin nettisivuilla näkyvässä sinisessä pilvikuosissa ja vaunuihin lelun, jossa on samantyyppisiä silmäkkäitä hahmoja kuin soittorasiassakin.

Marimekon lisäksi täytynee suosia muutakin suomalaista designia. Niitä edustaa kuvan sininen Ainu-pupu. Lisäksi tilasin netistä Paapun klassisista klassisimman Hymy-helistimenJuho Jussila Oy:n Jukka-puuleluja tulee varmasti ostettua tulevaisuudessa. Suurimmalla osalla olen leikkinyt itsekin: Hakka, Keinuhevonen, Askare, ABC-palikat...

Ja tämän jälkeen täytyy todeta, että neuvolassa kysymykseen mitä vauva tarvitsee, vastattiin: äidin ja isän turvaa ja rakkautta (ja vaatteet ja turvakaukalon, että sen saa viedä sairaalasta kotiin). Mutta kyllähän nyt kissahelistinkin pitää olla!

3 kommenttia:

  1. Tätä on niin ihana lukea, en kestä <3 Tässä muuten noita kivoja katseltavia vauvalle :) http://www.onnijailona.fi/

    VastaaPoista
  2. Siis ehkä pakko saada toi kana-katselukortti! Matti toi Hollannista jo tipu-pehmolelun ja haaveilen, että löytäisin jonkun kanakuosisen pikkubodynkin :)

    VastaaPoista