perjantai 27. helmikuuta 2015

Trendi, joka jäi arkiruuaksi

Muutama vuosi sitten nyhtöpossu oli trendikkäimpiä liharuokia. Nyt trendi lienee laantunut, mutta meille se on kyllä jäänyt ihan arkiruokalistalle. Se nimittäin on pitkästä valmistusajastaan huolimatta superhelppo tehdä, jopa ihan arkipäivänä.Näin sen teen.

800 g kassleria
5 dl cokista
6-8 valkosipulin kynttä
kuivattua chiliä
suolaa

1. Nämä ovat pakolliset osaset. Kassler laitetaan kannelliseen pataan ja cokis kaadetaan päälle. Valkosipulit kuoritaan ja kynnet nakataan cokikseen kokonaisina. Ripsotellaan kuivattua chiliä perään reilusti. Suolaa ei vielä lisätä. Kansi päälle ja pata 100 asteiseen uuniin 4-8 tunniksi (tämän kymmenminuuttisen osion voi tehdä aamulla ja antaa padan olla työpäivän uunissa). Possun tullessa uunista se revitään haarukalla rikki ja suolataan.

2. Jos haluat cokisliemeen laveutta, voi mukaan laittaa esimerkiksi sipulia, oreganoa, juustokuminaa, pippuria, inkivääriä... Porsaanlihan kanssa maustamisessa ei tarvitse olla tunnontarkka, sillä se pitää monista mauista.

Nyhtöpossun tarjoan usein Sikke Sumarin sämpylöiden välissä yhdessä hapankaalin kanssa, johon olen silpunnut yhden pienen, tuoreen chilin ja ruukun korianteria. Viimeksi tein lisäkkeen, jossa oli hunajassa ja voissa pehmeäksi paistettuja bataattikuutioita pienen bataatin verran, kahden hengen annoksen määrä kvinoaa (paketin keitto-ohjeen mukaan), ruukku silputtua persiljaa ja 150 g fetajuustoa. Molemmat toimivat, mutta sämpylä&hapankaali on nopeampi ja helpompi valmistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti