tiistai 24. maaliskuuta 2015

Vinkkejä


Vietin muutaman päivän sairaalassa kotiutuen eilen. Koskapa kotiuduin vielä aivan yksin, oli minulla aikaa sängyssä maatessani tehdä kaikkea turhanpäiväistä. Onneksi Matti toi kotoa erinäisiä tavaroita, joiden kanssa aika ei käynyt ihan niin pitkäksi.

Ipad (on muuten ehdoton tällaisille reissuille, kuulokkeet mukaan) viihdytti eri sarjojen muodossa ja löysinkin Yleltä alkaneen uuden, kivan puutarhaohjelman. Rakkaudesta puutarhaan-sarjassa yhdistetään traagiset tarinat & hyväntekeväisyys & muodonmuutos yhteen sillisalaattiin. Taustalla on siis yhden henkilön jokin koskettava elämänvaihe ja hänen läheisensä ovat saaneet ilmoittaa hänet puutarhan muodonmuutokseen. Koska ohjelma on brittiläinen, ei se ole liian imelä, kuten esim. jenkkiläinen Hurja remontti (jota ei vain pysty katsomaan). Sydämeni sykkii erityisesti brittiläisille puutarhoille, ne ovat minun makuuni. Ohjelma löytyy myös Yle Areenasta.

Lisäksi selasin Hullujen päivien esitteen kannesta kanteen. Keskiviikolta löytyivät omasta mielestäni parhaat tarjoukset. Joudun ehkä itsekin käymään Seinäjoella, koska käyttämäni Sensain 38 c- ripsiväri on alennuksessa, ei tosin kovin suuressa. Tosin toinenkin tuote saanee minut lähtemään auton rattiin keskiviikkona. Voin suositella kaikille herkkäkainaloisille kesää varten superpitävää deodoranttia. Biothermin Deo Pure Invisible näyttää olevan hyvässä tarjouksessa (nyt 16,90 e,  ovh. n. 24 e). Akateemisessa kirjakaupassa osui silmääni Emmi Itärannan superihana Teemestarin kirja. Jos siis olette Akateemisen kirjakaupan liepeillä keskiviikkona käykää poimimassa se pois kympillä. Kirja on seitsemänsataa kertaa sen arvoinen, yksi ihastuttavimmista, jonka olen viime vuosina lukenut.

Matti muuten huomautti, että Hullujen päivien tarjouksessa oleva Appletv maksoi saman verran Iliikkeessä, mitä se on Stockan tarjouksessa, joten sen tarjouksen perässä ei kannata stressata. Ja lisäksi mies huokaili kaihoisana keskiviikon Herkun ranskalaisen tuoreen, kokonaisen kanin perään. Paras annos Pariisissa, jota Matti vieläkin muistelee, oli lähibistron kani. Joten pliis, tehkää joku kania. P?

3 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin! Mä jossain vaiheessa ohikulkiessani kuskaan sen ilahduttamishaasteen teidän postilaatikkoon, kun ei sitten nähtykään enää torstaina :)

    VastaaPoista
  2. Kani on meillä kyllä ostoslistalla. Samoin kun kampasimpukat ja Santa Marian maustetarjonnan katsomme läpi, että onko siellä jotain mitä meillä ei vielä ole.
    Mitään vaatteita tai laukkuja en nyt meinannut katsoa. Ripsarin voisin ostaa, joko Lancome tai Helena R.. ne on olleet minusta hyviä. Ja shampoota saatan hakea, kun tuolla on niitä jättipulloja tarjolla.

    Millainen se Matin kani oli?
    Olen syönyt kania sekä Belgiassa että Ranskassa, ihan hyvää, mutta ei ehkä järisyttävin ruokamuisto. Olen kaksi kertaa tehnyt yhtä kaniohjetta käyttäen normaalia jänistä, ja minusta sekin toimii. Ohje vaikka täältä: http://siskotkokkaa.blogspot.fi/2012/11/kaniinia-dijonnissa-eli-paluu-ranskan.html
    Saakohan kauppahallista kania normaalisti? Paljonkohan se maksaa?

    P

    VastaaPoista
  3. Rautalintu: voit tulla koputtamaan ohimennessä, tarjoan kyllä kahvitkin, jos oon kotosalla!
    P: Mä epäilisin, että kauppahallista saa kania normaalistikin (tai ainakin, jos tilaa etukäteen). Matin kanissa oli (muistaakseni) joku kermaisempi kastike, varmaan dijonia vähän joukossa. Ja se tarjoiltiin perunoiden ja joidenkin vihannesten kanssa. Ja luut siinä oli kaikki kiinni, sen muistan. Toi stockan kani oli kokonaisena 11 e, en usko, että se mitenkään kovin monta euroa enempää voi olla normaalihintaisenakaan.

    VastaaPoista