Nimittäin parsat. Nuo kevään herkullisimmat sesonkikasvikset. Niitä on kaupassa ollut jo pääsiäisestä lähtien, mutta hinnat ovat tulleet alaspäin ja parsat pullistuneet sitä mukaa mitä lähempänä Suomea ne on kasvatettu. Lähikaupassa oltiin päästynjo Saksaan. Niitä voi siis nauttia nyt muutenkin kuin viikonloppuna.
Minä nautin parsani mieluiten (kuten muuten myös herra Hans Välimäki) hakatun kananmunan ja voisulan kera, mutta huonoa ei ollut pikahollandaisekaan, jonka reseptin bongasin Soppa365-sivustolta.
Pikahollandaise parsalle
60 g voita
1 munankeltuainen
1/4 rkl sitruunamehua
1/2 rkl vettä
suolaa
1. Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa.
2. Vatkaa munankeltuainen sitruunamehun ja veden kanssa rikki.
3. Lisää kuuma voi ohuena norona koko ajan vatkaten munaseokseen.
4. Mausta tarpeen vaatiessa suolalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti