torstai 14. toukokuuta 2015

Pikaleivontaa

Välillä ihmisen täytyy saada herkkuja. Olen yrittänyt ottaa asenteen, että herkkujen eteen täytyy nähdä vähän vaivaa, joten pyrin tekemään niitä itse. Koska aina ei ole aikaa suurisuuntaisten leivonnaisten tai jälkiruokien tekoon, on näppärä olla ohjeita, jotka valmistuvat huippunopeasti.

Nopean ja herkullisen ohjeen cookieseihin bongasin Nelliinan 37800 Pätsiniemi-blogista ja olen leiponut keksejä muutamaan otteeseen. Nyt ajattelin laittaa perusohjeen tännekin, koska täältä löydän sen itse helpommin ja nopeammin.



Cookies - perustaikina (12 keksiä)

100 g voita
2 dl sokeria
1 muna
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja

+ 2 dl sattumia
+ 1-2 tl maustetta

1. Sulata voi ja sekoita sokeri siihen.
2. Vatkaa muna voi-sokeri-seokseen.
3. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot yhteen ja lisää sitten muihin aineisiin.
4. Lisää sattumat ja mauste.
5. Muotoile taikinasta pötkö ja laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.
6. Leikkaa pötköstä 12 palasta ja taputtele pyörylöiksi pellille.
7. Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia.

Taikinaan voi laittaa erilaisia sattumia: pähkinöitä, suklaata, kuivahedelmiä, mitä vaan! Samoin sen voi maustaa kuinka haluaa tai olla maustamatta. Kuvassa näkyviin tummempiin kekseihin käytin tavallisen sokerin sijaan ruokosokeria ja sattumiksi valitsin tumman suklaan ja pekaanipähkinät sekä maustoin taikinan kanelilla. Vaaleampiin cookieseihin upposi perustaikinan kaveriksi valkoista suklaata, karpaloita ja vaniljaa.

3 kommenttia:

  1. Kiitos taas hyvästä reseptistä! Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Nämä menee kyllä kokeiluun! Valkosuklaa-karpalo kuulostaa niin hyvältä, että vesi tirahtaa kielelle jo pelkästään mielessä makustellessa.. :P

    VastaaPoista
  3. karpalo-valkosuklaa oli munkin mielestä parempi versio. Kandee kokeilla, on helppoja!

    VastaaPoista