keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Taas italialaista


Ilmeisesti aina, kun haluan kirjata jonkin reseptin ylös, se on italialainen. Yksinkertaiset maut ja helpot ohjeet tuntuvat viehättävän minua. Italialainen keittiö ei kikkaile, vaan kunnioittaa raaka-ainetta ja se on minulle mieleen.

Tämä leipä on pizzan sukulainen ja sen sisälle voi sulloa mitä tahansa herkkuja. Minä laitoin parmankinkkua, mozzarellaa ja basilikaa, mutta yhtä hyvin leipään voi kääriä aurinkokuivattuja tomaatteja, kirsikkatomaatteja, salamia... Tarjoa sellaisenaan tai kevyen salaatin tai keiton kanssa.

Tortano

3 dl vettä (42 astetta)
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
2 1/2 dl durumvehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja

200 g mozzarellaa
200g parmankinkkua
1 ruukku basilikaa

1. Lisää lämpimään veteen oliiviöljy, hunaja ja suola. Sekoita kevyesti.
2. Sekoita hiiva vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vähitellen alustaen taikinaan. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisa ja anna kohota puolisen tuntia.
3. Levitä taikina käsin suorakaiteeksi (noin pellin levyiseksi) ja laita toiseen reunaan revitty mozzarella, parmankinkku ja basilika.
4. Kääri rullaksi kuten kääretorttu ja liimaa saumakohta vedellä. Laita leipä pellille hevosenkenkämäiseksi kiepiksi niin, että päät melkein koskettavat toisiaan. Nostata taikinaa noin puoli tuntia ja kuumenna uuni samalla 250 asteeseen.
5. Pudota uunin lämpötila 200 asteeseen kun pistät tortanon uuniin. Kypsennä leipää 20-25 minuuttia ja jäähdytä hiukan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti