torstai 20. elokuuta 2015

Muu Kööpenhamina

Teimmehän me Kööpenhaminassa muutakin kuin söimme. Nimittäin käpöttelimme ympäriinsä. Osa kävelyistä oli onnistuneita ja osa ei. 

Ekana iltana tallasimme Tivoliin. Se on must. Vaikka olisi aikuinen ja sisäänpääsyhinta on melko suolainen, kannattaa siellä käydä, koska se on ihana. Kukkaistutuksiin panostetaan ja kahvi on hyvää. Satumaa keskellä kaupunkia. Olen käynyt siellä jo kolmesti, enkä kertaakaan yhdessäkään laitteessa. 


Stroget kävelykatu on myös ihan kiva. Nyt elokuussa se oli tupaten täynnä turisteja, joten kannattaa eksyä sivukaduillekin. Sieltä löytyi kaunis kuninkaallinen kirkko ja sieltä bongasin myös mahtavan lastenlelukaupan, jonka kaikki tavarat olisin voinut kantaa mukanani Suomeen. Karrusellalla on nettikauppakin, mutta hypistely oli tietenkin parasta. Muuten pyörähdimme Veen kanssa Illums Bolighusissa, joka on designtavaratalo. Se mainostaa itseään tanskalaisen suunnittelun mekkana, mutta suuri Iittalan valikoima ja mobileosaston muumit viittasivat vahvasti Suomeen. Ehkä scandinavian design


Pääsimme myös pienen merenneidon hoodeille, mutta sade+nälkä+yleinen pahantuulisuus itse kullakin päättömästä harhailusta johti siihen, ettemme käyneet katsomassa patsasta. Onneksi se on kuulemma pieni. Patsaan lähistöllä sijaitsee linnoitussaari Kastellet, johon kävelimme. Odotimme sateesta märkinä kivaa kahvilaa, jota ei ollut. Sen sijaan saimme moitteet siitä, että kävelimme erään hiekkakentän poikki. Siitä ei kuulemma olisi saanut kävellä. Miksi, en tiedä. (tämä oli se epäonnistunut kävely)

Yhden päivän vietimme Den Blå Planetissa, joka on pohjoismaiden suurin akvaario. Se oli kiva paikka, myös Veen mielestä. Hän jaksoi olla hereillä ja katseli kaloja ja erilaisia valoja mielellään. Den Blå Planetiin pääsee s-junalla ja metrolla, jotka ovat molemmat käteviä kulkuvälineitä Kööpenhaminassa. Niihin mahtuu hyvin vaunuillakin, mutta portaisiin kannattaa varata kantoreppu, jotta ei tarvitse olla koko ajan etsimässä hissiä.


Huomasimme, että vauvan kanssa matkustaminen vaatii vähän erilaista aikataulua. Kun ennen olemme paahtaneet nähtävyydestä ja kokemuksesta toiseen, oli nyt pakostakin hiljennettävä tahtia. Vee ei jaksa kuin yhden ihmismassapaljouden päivässä ja välillä on pidettävä välipäivä. Välillä on myös pakko tulla hotellille ja vain makoilla lattialla. Toisaalta se ei haitannut yhtään. Haaveilin viipottavani valkoisilla kengilläni Kööpenhaminen kahviloissa ja niin melkein tein. Viipotus tosin vaihtui maltilliseen vaunumateluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti