keskiviikko 19. elokuuta 2015

Syömässä Kööpenhaminassa

Tällä matkalla Kööpenhaminaan korostui ruoka. Lähinnä ehkä siitä syystä, että aiemmilla Köpis-reissuilla emme ole erityisesti siihen panostaneet ja valitettavasti emme olekaan syöneet kaupungissa kovin hyvin. Ennen kuin nyt.

Ensimmäisenä iltana olimme Tivolissa ja mukana matkassa oli myös Matin isä. Siellä söimme Wagamamassa, joka tarjoilee aasialaista ruokaa, erityisesti nuudeleita. Melko edullinen, melko hyvä. Saimme vatsamme täyteen.


Seuraavana päivänä seikkkailin Kööpenhaminassa kaksin Veen kanssa ja illalla menimme syömään hotellimme lähelle Meatpackingdistrictille, joka on erityisen trendikäs ruuan suhteen. Siellä söimmekin sitten joka ilta. Veen ja minä suuntasimme Bio Mioon, joka panostaa lähi-, kausi- ja luomuruokaan ja oli oppaassa mainitusti lapsiystävällinen. Tätä kaikkea se oli ja söin helteellä kylmää tomaattikeittoa, gazpachoa, ja pääruuaksi possua ja grillattua kaalia. Jälkkäriksi maistui valkosuklaajäädyke ja vadelmat. Ruuat olivat hyviä ja melko kotiruokamaisia, mikä oli kivaa. Vauva Veen sohvalla makoilua ei kukaan katsonut nenän varttaan pitkin.


Muina Meatpackindistric-iltoina kävimme ravintola Motherissa, jossa tehdään sairaan hyvää pitsaa. Katsoin kauhulla viereiseen pöytään, jossa nuoret naiset jättivät syömättä pitsan reunat. Juttu oli nimittäin taikinassa, se oli hapatettua ja heittämällä parasta pitsataikinaa, jota olen syönyt. Ikinä. Vahva suositus pitsan ystäville, myös tarjoilijat olivat mukavia ja vauva Vee hymyili ja jutteli heidän kanssaan antaumuksella.



Koska roskaruokalinjalle lähdettiin, oli pakko maistaa myös burgereita. Juicy Burger tarjoili hyvin pelkistetyn listan. Siinä oli 1) hampurilainen 2) lisätäytteet: juusto, suolakurkku, pekoni. 3) Perunat chilimajoneesilla. Tilattiin siis koko lista, minulle lisätäytteistä kaksi ekaa ja Matille vika. Perunat olivat paistettuja uusia perunoita, joka oli kiva.

Kiinalaista roskaruokaa edusti Fu Hao, jossa tarjottiin dimsumeja. Olemme todenneet, että jos ravintolasta saa dimsumeja, sinne on mentävä. Nämä olivat oikein hyviä, erityisesti mieleen jäi vihreästä papaijasta tehty salaatti ja makeahko kookos-maapähkinäpulla. Nam.


Lounaita nautimme vaihtelevasti erinäisissä kahviloissa, kuten Lagkagehusetissa, joita löytyy ympäri kaupunkia. Yhtenä päivänä kävimme myös Torvehallerneissa, jotka toimivat kuin kauppahalli. Tarjolla oli kuitenkin huomattavan paljon ravintolakojuja. Kannattaa varata vatsaan tilaa ja napostella kaikkea pientä. Me söimme italialaista porchettaa ja vietnamilaisia patonkeja.


Lounaan söimme myös Meatpackingdistrictillä. Siellä järjestettiin kesän ajan viikonloppuisin ruokatoria, joka oli hyvin saman tyyppinen kuin Torvehallerna. Torilla oli erilaisia ruokakojuja ympäri maailmaa. Testasimme meksikolaisia tortilloja ja tacoja, romanialaista lampaanlihaa ja makkaroita ranskiksilla ja jälkiruuaksi mango-kookos-stickyriceä Aasiasta. Jälkkäri oli paras.

Viimeinen kuva perustanskalaisesta ravintolasta, jossa oli kiva terassi. Siellä kävimme tokana iltana. Ruoka oli pubiruokaa, mutta hyvää sellaista. Vauva Veen vuoksi hienommat ravintolat jäivät nyt kokematta, mutta toisaalta oli kiva käydä rennommissa ravintoloissa. Kööpenhamina on selkeästi ruokatrendikäs erityisesti rennomman ruokailun saralla, siellä siis kannattaa satsata syömiseen. Tämä oli varsin mukava juttu, varsinkin lapsen kanssa matkatessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti