perjantai 11. syyskuuta 2015

Niistä punajuurista

Mainitsin googletelleeni punajuurireseptejä ja päädyinkin erääseen piirakkaan, jota varten nappasin kilon pussin punajuuria kaupasta mukaani. Piirakkaan ei suinkaan päätynyt kiloa punajuurta, joten kehittelin alkuviikkoon toisen reseptin iltaruuaksi.

En ole aiemmin pitänyt punajuurista, mutta Lindströmin pihvien ja tällä tavalla valmistettujen uunijuurikkaiden kanssa pääsin punajuuren maun kanssa sinuiksi. Ja nyt himoitsen niitä, erityisesti säiden viiletessä.


Teen punajuurista uunissa paistoksen, jota voi käyttää lisäkkeenä tai josta voi koostaa kokonaisen ruuan, kuten nyt tein. Ruuan valmistusta nopeuttaa huomattavasti, jos punajuuret on esikeitetty, sillä keskikokoiset punajuuret viihtyivät kattilassa 40 min.Punajuuri-vuohenjuustosalaatti

4 keskikokoista punajuurta
1 tanko vuohenjuustoa
kourallinen cashew-pähkinöitä
suolaa ja mustapippuria
hunajaa
oliiviöljyä

1 dl kvinoaa
2, 5 dl vettä
suolaa

salaattisekoitusta

1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi n. 40 minuutin ajan. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori.
2. Paloittele punajuuret ja vuohenjuusto kiekoiksi ja lado laakeaan uunivuokaan punajuuret alle ja juustot päälle. Minä käytän tähän piirakkavuokaa.
3. Rouhi cashew-pähkinät ja sirottele ne punajuurten ylle. Mausta mustapippurilla, suolalla, juoksevalla hunajalla ja oliiviöljyllä.
4. Anna punajuurten kypsyä 200 asteisessa uunissa n. 20 min.
5. Punajuurten kypsyessä valmista kvinoa. Huuhtele kvinoa tiheässä siivilässä ja lisää se veden ja suolan kanssa kattilaan. Keitä kvinoaa miedolla lämmöllä n. 15 min. Lisää vettä tarvittaessa.
6. Kokoa salaatin päälle kvinoa ja punajuuret. Nauti.


1 kommentti:

  1. Tykkään itse punajuurista ja suolakurkuista tosi paljon.Iso K toivoi ,että tekisin jauhelihapihviä,joihin tulisi punajuurta ja suolakurkkua;yritän toteuttaa toivomuksen.Muuten vauva V on syötävän söpö.Haliterveiset kaikille Toispuoljokiset

    VastaaPoista