maanantai 7. syyskuuta 2015

Samppanjaa merellä

Matti tuli tiistai-iltana kotiin ja sanoi, että hän pitää perjantain ja lauantain töistä vapaana. Varasimme samana iltana risteilyn Viking Gracella Turusta Tukholmaan ja koska laiva saapui perjantaina vasta iltakahdeksan hujakoilla takaisin, päätimme jäädä Turkuun yöksi. Olen ollut kova suunnittelija, mutta näköjään kykenen nykyään vauvan kanssa paljon spontaanimpaan toimintaan kuin ennen. Tilaisuudet ihan mihin tahansa on vain pakko käyttää hyödyksi.

Söimme laivalla torstai-iltana hyvin, vaikka buffetti oli pienen kanssa pikkuisen liian äänekäs paikka yöunien viettoon. Loppuillan istuimme pimeässä hytissä tuijottaen ikkunasta tähtitaivasta ja merta kuohuviiniä (jota yllättäen löytyi hyttimme minijääkaapista) juoden. Romanttista? No, puhuimme pakolaisista ja Vee kuorsasi.

Aamupala olikin perusbuffetin sijaan hiukan fiinimmässä ravintolassa. Ja siellä skumppa kuului hintaan. Koska edellisenä iltana olimme lopettaneet ruokailun vasta yhdentoista hujakoilla oli aamupala melko maltillinen. Prinsessakakkua toki otimme jälkiruuaksi.

Kävimme vuorotellen laivan spassa lilluttelemassa porealtaissa ja höyrysaunoissa. Minun siellä ollessani poreammeen valtasi miehinen polttariseurue Borat-uikkareissa. Onneksi heillä oli yksityinen sauna varattuna. Kun miehet poistuivat, tilasin lasin samppanjaa.

Illallisen söimme alacarte-ravintolassa. Ja koskapa sen yhteydessä oli samppanjabaari, oli taas paikka lasilliselle. Taxfreestä kassiin sujahti kyröläinen gini ja viski ja viinikaappi täydentyi tämän vuoden hääpäiväsamppanjalla ja Cazanove-samppanjatalon viinillä. Kävimme siellä pari vuotta sitten interrail-reissullamme. Tuhlasimme sen verran rahaa, että nyt meillä on melko monta risteilyä jouluksi käytävänä. Ole siis yhteydessä jos haluat edullisesti Turku-Tukholma reissulle. Suosittelen! Siis sekä risteilyä että samppanjan juomista siellä.


2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että ootte päässeet rentoutumaan!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä kivaa. Tosin nyt ollaan reissattu sen verran paljon, että kotonakin oleilu tuntuu varsin mukavalta :)

    VastaaPoista