perjantai 2. lokakuuta 2015

Pumpkin pie

Käyn tavallisesti Ilmajoella kaupassa, mutta erikoistapauksissa lähdemme koko perhe Seinäjoella isoon kauppaan. Isosta kaupasta tarttuu mukaan aina kaikenlaista kummaa. Sekoan yleensä vihannestiskillä tai hillohyllyllä. 


Niin kävi nytkin ja tulimme kaupasta mukanamme kurpitsa. Kauaa ei mennyt miettiessä mitä tehdä. Kurpitsapiirakkaa tietty! 

Ja muuten, jos on oikein iso kurpitsa siitä riittää vielä kurpitsasosekeittoon ja vauvallekin ruuaksi. Vee ainakin veteli sosetta mielissään.

Pumpkin pie

Piirakkapohja (itse tein tällä ohjeella klikklik, myös kaupan pakastevalmis toimii)

5 dl kurpitsasosetta (1 pienehkö kurpitsa)
3 1/2 dl kermaa
1 1/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
1 keltuainen
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl muskottipähkinää

1. Valmista kurpitsasose leikkaamalla kurpitsa kahtia ja poistamalla siemenet. Paahda kurpitsaa 175 asteisessa uunissa n. 1 h. Kaavi hedelmäliha ja soseuta se. Mittaa sosetta kulhoon 5 dl.
2. Sekoita kurpitsasoseeseen kerma ja sokerit sekä suola.
3. Vatkaa joukkoon kananmunat ja keltuainen vispilällä ja lisää mausteet. Täyte on tässä vaiheessa juoksevaa.
4. Painele piirakkapohja irtopohjavuokaan. Tee laidoista melko korkeat, sillä täytettä on reilusti.
5. Kaada täytemassa vuokaan. 
6. Paista piirakkaa 175 asteessa n. 1h. 
7. Anna piirakan jäähtyä vähintään 2 h, mielellään yön yli. Tarjoa piirakka sellaisenaan, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti