keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Appelsiinia ja ruusuvettä

Muistan kuinka pienenä appelsiinien satokaudella isäni teki niistä jälkiruokaa. Appelsiinikukkia. Appelsiinit hän kuori kukan muotoon, asetti lautaselle ja niiden päälle sirotettiin sokeria.

Tämä resepti on hiukan monimutkaisempi, mutta vain hiukan. Vaaleanpunaiset taivaan sävyt ja appelsiinien tuoksu vei mieleni Marokkoon ja aukaisemaan ruusuvesipullon.


Appelsiini-ruusuvesiunelma

4 appelsiinia
1 rkl ruusuvettä
1/2 tl vaniljajauhetta
1 rkl sokeria
(tai 1 rkl vaniljasokeria)

4 dl kermaa
1 tl ruusuvettä
1/2 tl vaniljaa
2 rkl sokeria
(tai 2 rkl vaniljasokeria)

n. 50 g pistaasipähkinöitä
2 kpl valmiita marenkipohjia
(punaista elintarvikeväriä)

1. Kuori appelsiinit ja paloittele ne pieniksi paloiksi kulhoon. Mausta ruusuvedellä, vaniljalla ja sokerilla. Anna maustua vähintään vartin verran.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta ruusuvedellä, vaniljalla ja sokerilla. Anna kerman maustua jääkaapissa sen aikaa, kun hoitelet pistaasit.
3. Kuori pistaasipähkinät ja laita ne muovipussiin. Hakkaa kaulimella murskaksi. Voit myös rouhia pähkinät veitsellä, mutta kaulinkäsittely on nopeampi ja tehokkaampi.
4. Kokoa unelma kasaamalla marenkipohjan päälle puolet appelsiineista, hiukan alle puolet kermasta ja pähkinöistä. Jätä reunoille tilaa. Laita päälle toinen marenkilevy ja kasaa sille loput appelsiinit, kerma ja pähkinät. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia, jotta marenki hiukan pehmenee.
Itse koristelin vielä unelman värjäämällä pienen määrän kermavaahtoa punaisella elintarvikevärillä ja lusikoimalla sitä kakun päälle.

ps. voi olla, että pähkinöitä ja appelsiinia jää hiukan yli, jolloin ne voi säästää seuraavan aamun aamupalalle.
pps. annoksen voi myös helposti puolittaa ja koota lättänämpi herkku.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti