perjantai 8. tammikuuta 2016

Pippurinutturoita ja hellyyslaukkuja

Olen aina ollut vähän musiikki-idiootti. En seuraa mitä musiikkirintamalla tapahtuu, kuuntelen autossa Yle Puhetta, enkä osaa soittaa tahi laulaa ja vasta lähes kahden vuoden bloggaamisen jälkeen tein tätä postausta varten tunnisteen musiikki. Olen kuitenkin sitä mieltä, että tunnistan hyvän kappaleen, jos sellainen tulee vastaan.

Ja voi pojat, nyt niitä tuli vastaan levyllinen. En ole pitkään aikaan ollut mistään musasta niin innostunut kuin tästä.


Vee sai Muumiperheen lauluretki kirjan ja cd-levyn jo ristiäislahjakseen, mutta cd-soitin talouteen tuli vasta joulupukin reessä, joten pääsimme kuuntelemaan levyä jälkijunassa. Levyn on sovittanut Soili Perkiö ja se on laadukkaasti tehty. Kuuntelija pääsee mukaan monenlaisiin maailmoihin ja eri musiikkityylit tulevat tutuksi. Se lienee lastenmusiikissa aika harvinaista. Myös Matti rankkasi biisien sovitukset korkealle (huom! basistin näkökulma).

Mutta minulle ovat aina sanat suurinta herkkua. Ja tässä oikein erityisen makeaa sellaista. Hannele Huovi on sanoittanut kappaleet ja tässä muutama suosikkini.

"Myy on pippurinuttura/ pieni kiukkuinen pää/ Myy on kirpeä tyttö/ Myy ei toiseksi jää"

"Jos tulee liian kylmä/ tai vähän itkettää,/ täynnä hellyyslaukku/ ja mamma ymmärtää:/ on kuivia sukkia, ruusunkukkia/ karamellipussi, pullaa ja voita/ rautalankaa ja kauniita simpukoita."

Suosittelen! Heittämällä paras levy, joka tehtiin vuonna 2014 (Tove Janssonin juhlavuosi)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti