keskiviikko 6. tammikuuta 2016

My precious

Olen aina ihmetellyt, miten jotkut ihmiset hurahtavat chiliin. Sitä pitää tunkea hurahduksen jälkeen vähän kaikkialle kaiken kanssa. Mitä vahvempi sen parempi. Itse en juurikaan pidä tulisesta ruuasta. En tykkää, että suutani jää polttelemaan ruokailun jälkeen pitkäksi aikaa.

Ja nyt sitten lankesin. Piment d´espeletteen. Se on paprika, joka ei polta suuta pitkään, vaan puraisee vain pienesti ja terävästi ja haihtuu sitten. Ai että, sitä pitää tunkea kaikkialle...

Paitsi että Vääksyn Ranskalaisesta kyläkaupasta ostamani chili loppui alla olevaan ruokaan. En kestä! Verkkokaupassa pieni purkki maksaa kympin. Kympin! Löytyisiköhän tätä Stockan Herkusta halvemmalla? Vinkvink vaan.

Tähän lisukkeeseen kelpaa myös tavallinen chili, jos ette piment d´espeletteä saa käsiinne. Salaatissa on vähän kaikkea: makeaa, suolaa, tulista, pehmeää ja rouskuvaa. Jos sitä jää seuraavalle päivälle, voi sen ruokaistaa ja jatkaa keitetyllä kuskusilla. Kokeiltu on.


Bataatti-chili-salaatti

2 hyvin pientä tai 1 isompi bataatti
4 valkosipulin kynttä
1 pss pinaattia, jota voi käyttää tuoreeltaan
1 prk fetajuustoa
oliiviöljyä
1-2 tl piment d´espeletteä tai 1 chili

1. Lohko bataatit pieniksi kuutioiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja paloittele kolmeen tai neljään osaan. Laita kasvikset uunin kestävään vuokaan ja öljyä kevyesti oliiviöljyllä.
2. Paahda bataattia ja valkosipulia 175 asteisessa uunissa n. 40 min.
3. Kun uunista tulleet kasvikset ovat jäähtyneet kosketuksen kestäviksi, sekoita ne pinaatin ja fetan kanssa yksiin. Mausta oliiviöljyllä ja chilillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti