lauantai 17. elokuuta 2013

Pasta agosto

Yksi suurista pastasuosikeistani on pasta primavera eli kevätpasta. Ideana on käyttää tuoreita kauden vihanneksia ja mielellään vihreitä sellaisia.

Suomessa on kuitenkin hyvin harvoin keväällä tarjolla muuta vihreää kuin nokkosta (ei huono), joten peräpohjolossa pasta primavera valmistuu vasta näin sadonkorjuun aikaan eli elokuussa.

Pastaan voi käyttää mitä tahansa vihreitä kasviksia. Tässä minun versioni oman maan härkäpavuilla ja pakasteparsakaalilla (maailmankaikkeus pyrkii tasapainoon).

Pasta agosto

muutama desi kuorittuja härkäpapuja
1 kevätsipuli
2 valkosipulin kynttä
1 pieni kesäkurpitsa
200 g parsakaalia
1 purkki mascarponejuustoa
pippuria
suolaa

1. Ryöppää tuoreita härkäpapuja muutaman minuutin ajan.
2. Leikkaa muut vihannekset haluamiisi olomuotoihin. Itse suosin kevätsipulissa rengasta, valkosipulissa veitsellä tehtyä murskaa ja kesäkurpitsassa kuutiota.
3. Kuullota kasviksia öljyssä hetken, kunnes ne ovat läpilämpimiä.
4. Lisää mascarponejuusto ja anna sen sulaa kastikkeeksi. Kuumenna kastike kiehuvaksi saakka ja mausta suolalla ja pippurilla. Kasvisten tulisi olla vielä rapsakoita.
5. Sekoita kastike pastan kanssa ja vuole päälle parmesanlastuja. Olen löytänyt unelmieni tagliatelle-pastan. Se on italialainen Pasta Montegrappa (häpeilemätöntä mainontaa) ja aivan luokattoman hyvää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti