lauantai 17. elokuuta 2013

Varsin hyvä lasagne

Tästä näyttää muotoutuvan ruokablogi, koska sadesäällä ei pihalla viitsi kukkua. Varsinainen syy siihen miksi bloggaan lasagneohjeen on, että en tee kovin tasalaatuisia lasagneja. Aina ne nyt hyviä ovat, mutta harvemmin erityisen hyviä.

Tämän päivän lasagne oli erityisen hyvä, joten kirjaan sen muistiin itselleni. Toki muutkin voivat ottaa mallia.

Varsin hyvä lasagneohje

Tomaattikastike

7 valkosipulin kynttä
2 sipulia
400 g jauhelihaa
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
1 Fond du chef-lihaliemi (tai vastaava määrä lihafondia)
1 ruukku basilikaa
oreganoa
mustapippuria

1. Pilko sipulit ja kuullota ne kevyesti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Jätä kannen alle hautumaan valkokastikkeen valmistamisen ajaksi.


 Valkokastike

 4 rkl voita
 3 rkl vehnäjauhoja
 7 dl punaista maitoa
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 suolaa
 (ripsaus muskottipähkinää)

 1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja  anna niiden kypsyä rasvassa hetken, ei  kuitenkaan ruskeaksi.
 2. Lisää maito vähitellen erissä ja anna  kastikkeen pulpahtaa lisäämiskertojen  välissä.
 3. Lisää viimeiseksi tuorejuusto ja anna  sen sulaa kastikkeeseen. Kiehauta kastike  vielä kerran ja mausta.

 Kun kastikkeet ovat valmiit, aloita  lasagnen kokoaminen. Laita pohjalle  molempia kastikkeita ja niiden päälle täysjyvälasagne-levyjä. Kokoa kerroksittain niin, että viimeinen kerros on valkokastikkeesta. Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista lasagnea 175 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna vetäytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti