Tämän päivän lasagne oli erityisen hyvä, joten kirjaan sen muistiin itselleni. Toki muutkin voivat ottaa mallia.
Varsin hyvä lasagneohje
Tomaattikastike
7 valkosipulin kynttä
2 sipulia
400 g jauhelihaa
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
1 Fond du chef-lihaliemi (tai vastaava määrä lihafondia)
1 ruukku basilikaa
oreganoa
mustapippuria
1. Pilko sipulit ja kuullota ne kevyesti. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Jätä kannen alle hautumaan valkokastikkeen valmistamisen ajaksi.
4 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl punaista maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
suolaa
(ripsaus muskottipähkinää)
1. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja anna niiden kypsyä rasvassa hetken, ei kuitenkaan ruskeaksi.
2. Lisää maito vähitellen erissä ja anna kastikkeen pulpahtaa lisäämiskertojen välissä.
3. Lisää viimeiseksi tuorejuusto ja anna sen sulaa kastikkeeseen. Kiehauta kastike vielä kerran ja mausta.
Kun kastikkeet ovat valmiit, aloita lasagnen kokoaminen. Laita pohjalle molempia kastikkeita ja niiden päälle täysjyvälasagne-levyjä. Kokoa kerroksittain niin, että viimeinen kerros on valkokastikkeesta. Ripottele päälle juustoraastetta.
Paista lasagnea 175 asteisessa uunissa 50 minuuttia. Anna vetäytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti