sunnuntai 25. elokuuta 2013

Perunaa & minttua


Olemme syöneet tätä ruokaa tällä viikolla jo kahdesti. Se on herkullista. Peruna-minttu-salaatin voi tarjota lämpinä tai haaleana, sen voi syödä pelkiltään tai paistaa rinnalle jotakin lihaa. Olemme kokeilleet sen kaverina pekoniin käärittyä kanaa ja porsaan ulkofilettä. Molemmat toimivat. Suosittelen hiukan rasvaisempaa lihaa, sillä minttu taittaa juuri sopivan viileänä tymäkkää makua. Herkullisen ohjeen bongasin täältä.

Peruna-minttu-salaatti

12 pientä uutta perunaa
(100 g tuoreita härkäpapuja)
puolikas rasiallinen rucolaa
ruukullinen minttua
200 g hyvää feta-juustoa
pippuria, oliiviöljyä.

1. Keitä uudet perunat (ja härkäpavut) hyvin suolatussa vedessä. Voit myös käyttää jääneitä perunoita ja paistaa ne nopsakasti pannulla.
2. Levittele rucola astiaan, jota käytät. Silppua minttu joukkoon. Murentele feta-juusto päälle.
3. Lisää lämpimät perunat (ja härkäpavut). Pippuroi ja mausta oliiviöljyllä. Jos haluat tarjota salaatin haaleana, paista lihat tässä vaiheessa. Muuten voit paistaa lihat sillä välin kun perunat kiehuvat.

ps. vanha kamerani hajosi ja hankin uuden. Järjestelmäkameraa en uskaltanut (vielä) ostaa, mutta pikseleitä uudessa kamerassa on yli tuplasti enemmän. Toivottavasti se näkyy myös kuvien laadussa.

3 kommenttia:

  1. Tätä pitää kokeilla. Luulen että menee tosi hyvin possun kanssa meilläkin..

    P

    VastaaPoista
  2. Toi oli tositosi hyvää :) menisi ilman kylkiäisiäkin vallan mainiosti.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista