keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Empiirisiä havaintoja, jotka eivät tue teoriaa

Okei, nyt se postasi sitten kuvan vyöstä lattialla. Mitä?

Nyt-liitteen sivuilta löytyi jo sosiaalisessa mediassa kiertänyt juttu, jossa kerrotaan taianomaisista kissaympyröistä. Ne perustuvat siihen, että jollakin rajataan lattialle ympyrä ja kissa kiinnostuu siitä vaistomaisesti ja hakeutuu oleilemaan ympyrän keskelle. Ilmeisesti kissalla on taipumus omia itselleen selvästi rajattuja alueita ja ympyrän keskelle hakeutuminen kiirii tästä.

Pakkohan sitä oli testata. Ensin laitoimme vessan lattialle vyön ja kutsuimme Emman ulkoa sisälle. Se hakeutui heti vessaan, koska siellä on lattialämmitys. Emma nuuski vyötä ja me Matin kanssa seurasimme tilannetta herkeämättä. Emma jäi tuijottamaan meitä epäuskoisena, käänsi sitten selkänsä ja hyppäsi saunan lauteille.

Seuraavana aamuna vuorossa oli Inkeri. Tällä kertaa vyö laskettiin keittiön lattialle. Inkeri juoksi ruokakupilleen syömään eikä edes huomannut vyötä. Ruokailun jälkeen se vilkaisi vyötä ohi kävellessään ja painui sitten yläkertaan nukkumaan.

Emma ja Inkeri eivät ilmeisesti välitä taianomaisista kissaympyröistä. Siksi siis yksinäinen, tyhjä vyö.

2 kommenttia:

  1. Mä tein ihan saman! :D
    Tosin teipillä lattiaan, jääkaapin eteen. Mimmi katseli sohvanreunalta tosi kiinnostuneena että mitä puuhaan, kun liimailin teippisuikaleista pympyrää. Sitten kun se teippiympyrä oli valmis - ei mitään. Nostin Mimmin lattialle ympyrän viereen. Ei tapahdu mitään. Kerran se melkeen käveli siitä vierestä, mutta ei. Koitin naputtaa sormella lattiaa ympyrän keskeltä mutta kissa vaan katsoo minua suurin silmin. Päätin siis repiä teipit pois lattiasta ja todeta että joko ne muut kissat on tyhmiä tai sitten Mimmi on vaan liian fiksu tällaiseen.

    P

    VastaaPoista
  2. Mä epäilen, että Emma voi oikeasti olla liian fiksu tällaiseen, mutta Inkerin kapasiteettia epäröin... ehkä se ei tajunnut, että se vyö on lattialla :)

    VastaaPoista