Olimme viime viikonloppuna taas sienessä ja taas metsästämässä suppilovahveroita. Ja taaskaan niitä ei löytynyt. Arvatkaa mitä löytyi? No, mustatorvisieniä tietty. Ja arvatkaa kuka niitä löysi? Taas Matti. Hänen toivomuksestaan niistä tehtiin sienilasagnea.
Tässä ohje:
Sienikastike
1 sipuli
n. 1 l mustatorvisieniä (suppiksia/ kantarelleja)
400 g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa (Mutti)
1 tl rakuunaa
mustapippuria ja suolaa.
Silppua sipuli ja sienet. Paahda pannulla neste pois. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna maustua valkokastikkeen teon ajan.
Valkokastike
30 g voita
3 kukkuraa rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
100 g kantarellituorejuustoa
suolaa&mustapippuria
Sulata voi ja paahda vehnäjauhoja hetki siinä. Lisää loraus maitoa koko ajan sekoittaen. Anna keittyä kokoon. Lisää taas loraus maitoa koko ajan sekoittaen ja anna keittyä kokoon. Jatka kunnes kaikki maito on käytetty. Lisää tuorejuusto ja mausteet. Sekoittele kunnes tuorejuusto sulaa.
Muuta
lasagnelevyjä
1 pss emmental-raastetta
Kokoa lasagne aloittaen kastikekerroksesta ja päättäen siihen. Ripottele lasagnen väleihin ja päälle juustoraastetta. Emmental sopii mielestäni parhaiten, koska mustatorvisienet ovat melko voimakkaan makuisia, samoin rakuuna. Näin lasagneen saa vähän juuston makuakin mukaan.
ps. perjantai on jatkossa tässä blogissa ruokapäivä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti