tiistai 13. tammikuuta 2015

Epätrendikäs lempisalaatti

Salaattien kanssa syntyy helposti pulmia. Sitä tottuu kovin helposti samoihin vanhoihin juttuihin ja toistaa niitä loputtomasti. Kuten fetasalaattia. Toki sillä on paikkansa (erityisesti kesällä grillattujen herkkujen kanssa), mutta välillä on kiva kokeilla jotain muuta.

Viikonloppuna söimme kahta salaattia. Toinen oli ehkä jo liiankin trendikäs kvinoaa, minttua ja granaattiomenaa yhdistelevä salaatti. Toinen oli tämän kaamosajan itse kehittelemäni lempisalaatti, jota olen joulukuusta lähtien tehnyt monta kertaa. Se taas on ehdottoman vanhanaikainen aineksiltaan ja sisältää vain yhden trendikkään ainesosan (avokado, vaikka sekin vissiin on jo ihan passé).

Sunnuntaina tarjosin tätä salaattia Toast Skageneitten, jossa tilli oli korvattu persiljalla, kanssa. Ainoa miinus salaatissa on se, että siihen sopii parhaiten eräs tietty juusto. Juustoportin brandy-pähkinä-juustoa kaupataan Ilmajoen ruokakaupoissa vain joulun aikaan. Juusto on superhyvää, suosittelen! Jos pitäisin aurajuustosta, kokeilisin sitä tähän salaattiin. Muuten kehotan etsimään jonkun hyvin pähkinäisen makuisen juuston.


Kaamossalaatti

1 pussi jääsalaattia
1/2 kurkku
2 pientä päärynää
130 g (pieni paketti) Juustoportin brandy-pähkinäjuustoa
1 pieni avokado
hasselpähkinöitä
rusinoita
oliiviöljyä
pippuria

1. Pilko kasvikset ja juusto sekä rouhi pähkinät.
2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja lirauta päälle oliiviöljyä ja rouhi pippuria.
3. Nauti leivän tai piirakan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti