keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Suuri suklaamoussehuijaus

Viikonloppuna tein suklaamoussea. Kahdesti. Toinen oli lauantai-illan terveellinen versio ja toinen sunnuntaipäivällisen (blinejä) jälkiruoka, joka ei siis ollut terveellinen. Kumpikin oli oikeastaan huijaus, koska reseptit olivat vain mukaelmia alkuperäisestä ja nopeampia ja helpompia valmistaa.

Ensimmäistä versiota mainostetaan kaikkien niiden superfoodeja syövien, sokeria ja gluteenia välttelevien yksilöiden taholta yhtä hyväksi kuin alkuperäistä. No, sori nyt vaan, sitä se ei ole. Mousse on ihan hyvää, mutten oikein keksi miksi sitä syödään. Olen nimittäin tullut siihen lopputulokseen, että kaikki kopiointi ja kopioiden väittäminen yhtä hyväksi kuin alkuperäinen on vähän hölmöä. Esimerkiksi soijanakit. Ihan kiva idea, mutta jos on sitoutunut syömään vain kasvisruokaa, on tuhansia parempia ruokia kuin soijanakit. Tämän suklaamoussen kanssa on vähän sama juttu. Mieluummin söisin koko viikon terveellisesti ja nauttisin sitten ihan oikeasta suklaasta ja kermasta. Tai jos ehdottomasti haluaisin syödä jotain terveellistä tekisin hedelmäsalaatin (parempaa) tai valuttaisin mansikoille vähän hunajaa ja tarjoaisin niitä paksun jogurtin kanssa (vielä parempaa).


Avokadosuklaamousse
2 pientä avokadoa
1 banaani
1 dl kookoskermaa
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
vaniljaa (myllystä/tangosta/purkista)
(hunajaa)

1. Soseuta avokado ja banaani sekä kookoskerma sauvasekoittimella.
2. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja vanilja.
3. Maistele tarvitseeko mousse mielestäsi makeutusta ja jos tarvitsee, lisää hiukan hunajaa.
4. Anna makujen tasoittua jääkaapissa noin tunnin ajan.



Toinen resepti ei ole ihan yhtä täyteläinen kuin aito suklaamousse, mutta varsin hyvä versio. Erityisesti suosittelisin tätä, jos haluaa tehdä kakun täytteeksi suklaamoussea. Kakun leipomisessa on sen verran paljon vaivaa, että jossakin voi vähän kiertää.

Nopea suklaamousse
3 dl kermaa (1+2 dl)
100 g suklaata
vaniljaa (myllystä/tangosta/purkista)
ripsaus sokeria

1. Kaada 1 dl kermaa kattilaan ja pieni suklaa sen joukkoon. Lämmitä kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä sekoitellen seosta välillä.
2. Vatkaa loppu kerma, 2 dl, vanilja ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita jäähtynyt suklaaseos kermavaahtoon.
4. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti.
5. Huom, tästä tulee kaksi (melkein liian) isoa annosta, määrä sopii paremmin kolmeen annokseen.

2 kommenttia:

  1. Mä oon samaa mieltä, että jos kerran tehdään hyvää, niin ei sitten mitään korvikkeita. Kiitos reseptistä, tää kermaversio menee ehdottomasti kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  2. Ja siihen voi muuten myös vaihtaa suklaata. Ite laitoin tummaa, mutta jos tykkää enemmän maitosuklaasta niin sitten sitä ja jättää sokerin lisäämättä :) on tosi iisi.

    VastaaPoista