tiistai 27. tammikuuta 2015

Makujen tasapainoa arkiruuassa

Välillä on vaikeaa keksiä mitä tänään syötäisiin. Niissä hetkissä muistan usein tämän keiton. Se on itsekehittelemän ja jollakin tapaa lohduttava. Keitossa yhdistyvät makea ja suolainen ja lime antaa siihen vielä hitusen kirpeyttä. Halutessaan keittoon voi lisätä vielä chiliä, jos pitää poltteesta.

Suurin osa keitoista kaipaa leipää kaverikseen, mutta meillä on sitä melko harvoin kaapissa muussa kuin näkkärimuodossa (ja näkkäri keiton kanssa on vähän blääh), mutta tämä keitto ei. Se on niin täyteläistä, että sen syö pelkiltään ja maha tuntuu silti mukavan täydeltä. 



Bataatti-kookos-kanakeitto

1 pienehkö bataatti
1/2 purjo
n. 0,5 l vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio 
300 g broilerisuikaleita
1 tlk kookosmaitoa
1 pkt riisinuudelia
1 ruukku korianteria
1/2-1 lime
(suolaa ja chiliä)
1. Pieni bataatti ja purjo ja laita kattilaan. Kaada vettä sen verran kasvisten päälle, että ne juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvis- tai kanaliemikuutio. Anna kiehua kymmenisen minuuttia.
2. Sillä aikaa kun kasvikset kiehuvat, paista kanat pannulla kypsiksi. 
3. Kun bataatti tuntuu pehmeältä, lisää kookosmaito ja kanat. Lämmitä kiehumispisteeseen ja lisää sitten nuudelit hajottaen ne pienemmiksi. Ota kattila levyltä.
4. Kun nuudelit pehmenevät, silppua korianteri ja lisää keittoon. Mausta limemehulla. Lisää tarvittaessa suolaa ja pieneksi hakattua chiliä. 

4 kommenttia:

  1. Vaikutti tosi herkulliselta reseptiltä! Voisko bataatin korvata röstiperunoilla,kun nuo meidän miehet,varsinkin vanhempi tykkää niin,niin paljon perunasta? terveisin toispuol jokinen.

    VastaaPoista
  2. Varmaan voi, kannattaa laittaa myös porkkanaa, niin tulee lisää makeutta.

    VastaaPoista
  3. Jee :) hyvä, että maistui.

    VastaaPoista