perjantai 18. syyskuuta 2015

Oikea unelmatorttu

On kahta lajia unelmakääretorttuja, aito ja kummallinen korvike. Edellinen lause paljasti, mitä mieltä olen korvikkeesta. Petyn joka kerta, kun saan unelmatorttuna kaakaokääretorttuun käärittyä banaania ja rahka-kermavaahtoa. 

Älkää ymmärtäkö väärin, banaanikääretorttu on ihan hyvää, mutta sen kauppaaminen unelmatorttuna on... No, pettymys. Aitoon unelmakääretorttuun nimittäin kuuluu voikreemi ja se kilpailee ihan eri sarjassa kuin banaani ja rahkalla jatkettu kermavaahto.

Ja unelmatortustahan pidetään juuri sen syntisen ihanan voikreemin vuoksi. Niinpä sitä kannattaa laittaa väliin hiukan enemmän kuin tavallisissa ohjeissa. Tuplaus olisi liioittelua, mutta puolitoistakertaistaminen kohtuullisempaa. Kas näin.



Unelmatorttu

Pohja
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 tl vaniljaa (2 tl vaniljasokeria)
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
225 g voita
4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1 tl vaniljaa (2 rkl vaniljasokeria)


1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. 
3. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.
4. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille tasaisesti ja paista uunissa n. 8 min.
5. Pohjan paistuessa uunissa laita toinen leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle sokeria. Kääretorttupohjan tullessa uunista kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle.
6. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti irti pohjasta. Jätä leivinpaperi kuitenkin torttupohjan päälle ja rullaa pohja löyhälle rullalle. Tämä helpottaa myöhempää kääretortun rullaamista. Anna pohjan jäähtyä.

7. Pohjan jäähtyessä tee täyte. Kuumenna voita 10 sekuntia mikrossa ja vatkaa sen jälkeen tomusokeri, keltuaiset ja vanilja voin kanssa sekaisin vaahtomaisn pehmeäksi kreemiksi.
8. Kun kääretorttupohja on jäähtynyt, levitä voikreemi sen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Jätä reunoille n. 1/2 cm tilaa.
9. Kääri kääretorttu napakaksi rullaksi ja leikkaa sen päät siistiksi. Kääri torttu leivinpaperin sisälle.
10. Anna kääretortun tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.

1 kommentti:

  1. Voi kun alkoi tekemään mieli unelmatorttua! Täytynee laittaa harkintaan mahdollista leivontainspiraatiota odotellessa.

    VastaaPoista