maanantai 22. helmikuuta 2016

Ikkunanedusyrtit

Käytän ruuanlaitossa melko paljon yrttejä ja käyttäisin enemmänkin, jos ne eivät olisi niin turkasen kalliita. Nyt päätin kokeilla, josko kaupan pikkuruukuissa olevat yrtit selviäisivät ikkunan edustalla. Valoa lienee riittävästi ja ulkona ei toistaiseksi ole kovia pakkasia, joten ikkunoiden vetämisen kanssa ei pitäisi olla suuria ongelmia.


Olen näiden yksivuotisten kanssa oikea poropeukalo. Vain yhtenä vuonna olen saanut basilikan onnistumaan (kesä 2014, jolloin tulin raskaaksi ja luin jälkikäteen, että basilika on hedelmällisyyden symboli). Yleisesti ottaen satoa olen yksivuotisista istutuksistani päässyt nauttimaan vain härkäpavuista (yhtenä vuonna) ja korianterista (yllättävää kyllä, joka vuosi).


Nyt ostin kaupasta kaksi ruukkua basilikaa, korianteria ja minttua (käytetyimmät yrtit meillä) ja villinä korttina rosmariinin. Katsotaan miten niiden käy. Ainakin vielä kaksi päivää kylvön jälkeen ne ovat hengissä.

2 kommenttia:

  1. Onpa keväinen ikkuna!

    P

    VastaaPoista
  2. Eikö? Mulla on tavoite pitää hengissä noi kesäkuuhun, että voin istuttaa ne suoraan laatikoihin ulos. Katotaan kuinka käy...

    VastaaPoista