tiistai 9. helmikuuta 2016

Suolaista pullaa

Laskiaisen kunniaksi leivoin toki perinteisiä laskiaispullia, mutta myös "pullia" pienellä tvistillä. Söimme laskiaissunnuntaina tätä keittoa ja sen kaveriksi piti saada leipää. Pullien leipominen mielessäni, väänsin sämpylätaikinankin pullaisampaan muotoon ja pyöräytin siitä korvapuustien tapaisia leipäsiä.


Pestopuustit (15 kpl)

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
1 tl sokeria
10-12 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä

n. 100 g pestoa
n. 100 g rouhittuja pähkinöitä
n. 100 g juustoraastetta

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi. Lisää hiiva, suola ja sokeri.
2. Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen vaivaamalla. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Lisää oliiviöljy ja vaivaa taikinaa niin, että se on kimmoisa ja irtoaa kulhon reunoilta. Tarvittaessa voit lisätä jauhoja hiukan.
3. Kohota sämpylätaikinaa puolisentoista tuntia liinan alla.
4. Levitä puolet taikinasta jauhotetulle tasolle ja painele ilmakuplat pois. Kaulitse taikina ohueksi, leveäksi suorakaiteeksi (kuten tehdessä korvapuusteja).
5. Voitele sämpylätaikina puolikkaalla pestoannoksella. Levitä puolet haluamistasi pähkinöistä ja puolet juustosta sämpylätaikinalle ja rullaa taikina löysähkölle rullalle. Leikkaa taikinasta 7-8 puustia. Itse en nipistänyt puusteja kasaan, vaan asetin ne pellille leikkauspinta ylöspäin.
6. Paista pestopuusteja 200 asteisessa uunissa n. 15 min. Puustit saavat jäädä perinteiseen sämpylään verrattuna pehmeämmiksi ja aavistuksen alikypsiksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti