perjantai 19. helmikuuta 2016

Lounasta helmikuun sesonkikasviksesta

Helmikuun sesonkikasvis meidän keittiössä on ehdottomasti tämä:


En oikeasti liiottele, että syön tämän "reseptin" variaatiota viisi kertaa viikossa. Nimittäin joka päivä lounaaksi. Se on helppo, nopea ja kaupassa ei tarvitse ajatella, mitä ostaa (asia, jota arvostan nykyään syvästi).

Kyseessä on Nigella Lawsonin "resepti", joka nostatti melkoisen myrskyn sosiaalisessa mediassa (vihaan sanaa someraivo). Vaikka kyseessä ei varsinaisesti ole ruokalaji, en ollut itse sitä aiemmin ajatellut. Ja kun kerran ohjetta kokeilin, olin myyty. Jos ette ole vielä maistaneet tätä, niin nyt on sen aika. Avokadot ovat parhaimmillaan.


Avokadopaahtis

2 paahtoleipää
voita
avokado
Maldon merisuolahiutaleita
(oliiviöljyä)
(juustoa, tomaattia)

1. Paahda leivät ja voitele ne.
2. Halkaise avokado ja kaiverra pikkulusikalla palasia leivän päälle. Voit vielä mössätä ne haarukalla (liian haastavaa minulle).
3. Ripottele hitunen Maldon merisuolahiutaleita (naurettava kilohinta suolalle, mutta maku on oikeasti hyvä ja tähän ei taida passata muu suola) leivän päälle.
4. Jos haluat voit laittaa vielä juustoviipaleen ja muutaman tomaattisiivun leivälle. Jos jätät leivän voitelun pois, tiputa muutama tippa oliiviöljyä avokadolle.

ps. ihoni on ollut runsaan avokadon syönnin vuoksi ihan huippukunnossa tänä talvena, pintakuivuutta en ole juurikaan havainnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti