sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Asuntomessut - pientalonäkökulma

Katselimme asuntomessuilla myös pientaloja. Erityisessä syynissä olivat kolme tässä esiteltävää mallia.

Ensimmäinen malli oli K3-talojen Noppatalo, joka oli n. 75 neliön kaksikerroksinen kokonaisuus. Talon huonejärjestelyssä ja tyypittelyssä oli pyritty rintamiestalojen henkeen. Ulkokuoreltaan se näytti erehdyttävästi Tanhuniityn talolta (edellisen postauksen punainen talo). Alakerrassa oli yhdistetty olohuone-keittiö-kokonaisuus, pieni vessa ja siivouskaappi. Alakerta oli muuten toimiva, mutta siihen mahtui vain neljän hengen ruokapöytä. Yläkerrassa oli kaksi makuuhuonetta, joihin sopivat hyvin parisängyt ja vaatekaapit, ja sauna-suihku-kodinhoitohuone-kokonaisuus, joka oli hyvän kokoinen ja hyvin suunniteltu.

Toisena talona oli Älvsbytalon Suometar. Ulkoapäin talo oli kiva, mutta hirveän värinen. Mallina tämä oli kivoin talo. Alakerrassa oli isohko kodinhoitohuone ja kylppäri ja niiden vieressä makkari. Saunasta pääsi pihalle ja tuohon ensimmäisessä kuvassa näkyvälle pikkuterassille. Toisessa päässä taloa oli olohuone ja keittiö. Ne olivat samassa tilassa, mutta erotettu takalla. Keittiön vierestä pääsi toiselle terassille. Yläkerrassa oli melko iso oleskelualue ja kaksi isoa makuuhuonetta sekä vessa, johon mahtui hyvin suihku. Alkuperäisessä talomallissa yläkerran toinen makuuhuone on yhdistetty oleskelutilaan.

Kolmas talo oli Sievitalon 3 h+keittiö Mustakoivu 106. Eteisessä oli pitkä käytävä, jonka varrella oli kaksi makuuhuonetta. Ne oli yhdistetty yhdeksi pitkäksi, kapeaksi makkariksi, joka oli outo ratkaisu. Makuuhuoneet olivat myös aika pieniä. Olohuone ja keittiö olivat yhtä tilaa ja rajatut toisistaan takalla. Keittiöön mahtui hyvin kuuden hengen pöytä (kuvassa vain neljän hengen). Olohuoneesta pääsi terassille, samoin saunasta. Sauna- ja wc-tilat olivat hyvänkokoiset. Myös kolmanteen makkariin mahtui hyvin sänky ja vaatekaapit. Sievitaloilla on myös oma keittiö- ja kaappimallisto, josta voi valita taloon sopivat kiintokalusteet. Taloja myydään avaimet-käteen-periaatteella ja sisustamattomina, jolloin ostaja tekee sisustan itse. 4 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää, että tuo ulkoväritys näyttää näissä taloissa turhan synkältä meikäläisen silmään.

  VastaaPoista
 2. Joo, mulla oli sama fiilis siellä. Vähän liian murrettuja ja tunkkaisia värejä. Yksi talo näytti ulkoapäin ihan mausoleumilta :) sisältä oli kyllä hieno, se oli yksi niistä, jossa oli atriumpiha.

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Pieni korjaus: messuilla esitellyt kohteet 15 ja 16 olivat Sestetto Oy:n taloja tuotemerkiltään NoppaKoti ja näillä ei ole mitään tekemistä K3-talojen Noppatalojen kanssa. Käytimme tosin nimeä Noppatalo jo vuonna 2008 ensimmäisiä ideoita lennätellessämme ja vaihdoimme sittemmin nimeksi NoppaKoti. Jossain matkan varrella havaitsimme, että K3-taloilla on sama nimi-idea.

  Ystävällisin terveisin Timo Kaipainen / NoppaKoti / Sestetto Oy

  VastaaPoista
 4. Hei, kiitos tarkkaavaisuudesta ja korjauksesta. Valitettavasti postausta kirjoittaessa minulla ei ollut erityisen hyviä muistiinpanoja käytettävissäsi, joten jouduin turvautumaan muistiini. Ja se on ollut erehtyväinen. Toivottavasti korjaus välittyy myös niille lukijoille, jotka sitä tarvitsevat.

  VastaaPoista