perjantai 11. heinäkuuta 2014

Nurkissa

Otan puutarhastamme kuvia vain kauneimmilta paikoilta. Niistä penkeistä, joissa kasvit ovat kasvaneet ja rikkaruohoja ei juurikaan näy. Lähikuvat kukista ovat usein niistä penkeistä, joita ei ole nypitty hetkeen. Suuria maisemallisia kuvia en juurikaan ota. Se johtuu siitä, että puutarhamme ei ole kokonaisuudessaan kovin kuvauksellinen ja on haastavaa rajata isoista kuvista keskeneräisyys pois.

Tässä hiukan todellisuutta. Laattapino odottamassa sitä, josko saisimme tämän vuoden aikana laatoitettua pihatien. Sorakasa muistona juhannusterassin rakentamisesta. Multakasa samaisen terassin kaivuujätteestä, kauniisti kipattuna syreenien juurelle ja kuorrutettuna muutamalla rikkaruohon alulla. Ruohoton läikkä kohdassa, jossa toukokuussa oli vielä kasvimaalaari. Olen siis miltei kaksi kuukautta aikonut istuttaa ruohoa.

Toisaalta, joskus hommien kesken jääminen palkitsee. En jaksanut kitkeä viimeisen kuvan rikkaruohoa kesän alussa ja minkä kauniin muodostelman se onkaan rakentanut.





2 kommenttia:

  1. Maahumala on joko kaunistus tai varsinainen maanvaiva. Se leviää todella helposti ja nopeasti. Mä itse tykkään siitä tumman sinivioletteine kukkineen, mutta kyllä se tukehduttaa helposti muut kasvit.

    VastaaPoista
  2. En tiennytkään, että se on maahumala. Kiitos tiedosta, pitää vahtia ettei se tukehduta perennoja, rikkaruohot kyllä voi jäädä alle :)

    VastaaPoista