perjantai 18. heinäkuuta 2014

Pöllöwaari, Jyväskylä


Mökkireissun yhteydessä kävimme Jyväskylän asuntomessuilla (postaus tulossa). Ennen messuja piipahdimme lounaalla Ravintola Pöllöwaarissa, joka on Hotelli Yöpuun yhteydessä oleva ravintola. Se satsaa listassaan kotimaisiin ja sesonginmukaisiin tuotteisiin. Virettä voisi kuvailla melko finediningiksi, mutta tunnelma oli murretta puhuvan tarjoilija ansiosta rento.


Olin tosi onnellinen ylläolevan kuvan juomasta. Koska olimme autolla matkassa, oli viini poissuljettu vaihtoehto. Kysyimme, mitä alkoholitonta kannattaisi tilata ja tarjoili kertoi, että heillä on valikoimissaan erilaisia mehuja lähialueen marjatilalta. Mehuja ja finediningiä. Loistavaa! Otimme raparperi-mansikkamehua.


Lounaan sai koostaa itse alkupaloista, pääruuista ja jälkkäreistä. Annoksien lukumäärä määräsi lounaan hinnan. Me söimme neljä lajia (35 e). Ensimmäisenä alkupalana oli paistettuja jättikatkaravun pyrstöjä, kampasimpukkaa, marinoitua fenkolia, retiisiä, appelsiinia, valkosipulimajoneesia ja yrttiöljyä. Ruuista kerrottiin listalla vain pääraaka-aineet ja tämä annos oli scampia, kampasimpukkaa ja fenkolia.


Toisena alkupalana oli paistettua kalkkunanrintaa, kaalisalaattia, punasipulia marinoituna ja fluidina (nuo punaiset täplät) ja basilikamoussea. Niin hyvää! Maut olivat justiin mun suuhun sopivia, rakastan sipulin yhdistämistä makeisiin asioihin. Ja basilikaa.


Pääruuaksi söimme ankkaa, jonka kaverina oli kevätsipuliohrattoa, pehmeää porkkanapyrettä, rakuunakastiketta ja sipulia. Annos ei ollut niin kaunis kuin muut, mutta todella hyvää. Söin jopa ankannahan, josta en yleensä juuri pidä.


Jälkkärin kanssa kävi näin. Se oli niin hyvää, että söin sen ennen kuin ehdin kuvata. Ei, oikeammin: en edes ajatellut kuvaamista, kun sain annoksen eteeni. Lautasella oli kirsikkakakkua, vaniljajäätelöä ja valkosuklaamoussea kera jonkinlaisen crumblen (, jolle joku voisi kehittää hyvän suomennoksen, murun?) Ihanaa, erityisesti jäätelö. Miten se voikin itsetehtynä olla niin taivaallisen makuista? Olisin voinut nuolla lautasen, mutta tyydyin putsaamaan sen haarukalla niin hyvin sulaneesta jäätelöstä kuin pystyin. Aika hyvää jälkeä tein, vai mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti