sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Okra-messuilla


Olimme tiistaista lauantaihin Okra-messuilla, jotka ovat Suomen suurimmat maatalousalan messut. Matti oli siellä esittelemässä Mobiilifarmiaan ja minä oli mukana hääräilemässä milloin missäkin tehtävässä. Torstaina ja perjantaina meillä oli tukena vielä Matin yhteistyökumppani Hollannista. Okra järjestetään Oripäässä ja me yövyimme Matin tutun maatilamatkailukohteessa Anttilan tilalla, joka on erikoiskasvinviljelytila. Tilalla on kasvatuksessa pääasiassa marjoja ja herneitä. He myös jalostavat tuotteitaan tehden hilloja, mehuja ja limppareita (meidän häissä tarjotut limsat olivat Anttilan tilalta).

Vaikka messut olivat omalta osaltani pääasiassa seisoskelua, kahvin tuomista ja juomien kaatamista (paitsi esittelin kyllä muutamalle ihmiselle kanalan ohjaustietokonetta ja vesimittaria, joiden käytöstä tiedän käytännössä melko vähän), olivat ne yllättävän rankat. Kävijöitä oli neljän päivän aikana yli 80 000, joten monenmoista ihmistä messuilla tuli nähtyä.

Kiersin aluetta vasta viimeisenä päivänä, mutta koska se oli valtava (n. 23 hehtaaria) en nähnyt ollenkaan kaikkia laitteita, koneita ja elukoita, joita paikalle oli tuotu. Meillä oli ständi sisäteltassa, joka jälkikäteen ajatellen koru- ja vaatemyyjien keskellä ei ollut paras mahdollinen paikka. Kuitenkin jonkin verran kiinnostuneita ihmisiä kävi kojullamme.

Neljän päivän huikealla messukokemuksella olen todennut, ettei minusta todennäköisesti myyjää. Olen melko ulospäinsuuntautunut, mutten kuitenkaan ihan niin ihmisihminen. Kokemus kuitenkin oli kiva ja avartava. Opin paljon uutta. Juttelin monen farmarin kanssa, puhuin kaksi päivää putkeen lähinnä englantia, sisustin messukopin ja aloin tajuamaan jotakin myymisen psykologiasta. Plus messuilla näin ruman kalkkunakukon ja hirmuisen söpöjä lehmiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti